- Tarifler
- Tatlı Tarifleri
- Sütlü Tatlı Tarifleri
- Saray Muhallebisi Tarifi
Tarif
Saray Muhallebisi Tarifi
Saray Muhallebisi: tam ölçülü kolay Saray Muhallebisi tarifi nasıl yapılır? Ramazan ayının aranan lezzeti Antep fıstıklı Saray Muhallebisi malzemeleri ve püf noktaları nelerdir?
45 Dakika
4-6 Kişilik
Sütlü Tatlı Tarifleri
Tencere
Paylaş
- 21B
- 116
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
220 g toz şeker
120 g buğday nişastası
60 ml su
100 g Antep fıstığı
süslemek için nar taneleri
Nasıl Yapılır?
- 1Sütü ve toz şekeri ocağa alıp karıştırarak ısıtın.
- 2Nişastayı su ile açarak yavaş yavaş orta ateşteki tencereye ekleyin ve karıştırmaya devam edin. Kıvamı koyulaşıp kaynadığında altını kapatın.
- 3Antep fıstığını ekleyip karıştırın. İsterseniz büyük bir kaba isterseniz porsiyonluk kalıplara bölüştürün. Su ile ıslattığınız kalıplara da alıp soğuttuktan sonra ters çevirip kalıptan çıkararak servis edebilirsiniz.
- 4Servis etmeden önce üzerini nar taneleri ile süsleyebilirsiniz.
Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!
PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!
Kıvırcık Şef 〡 Vildan Tünay
Pasta Şefi & Dijital İçerik Üreticisi
5.0
5 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?
Benzer Tatlı Tarifleri
Yorumlar
Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.