- Tarifler
- Tatlı Tarifleri
- Sütlü Tatlı Tarifleri
- Sütkeri Tatlısı Tarifi
Tarif
Sütkeri Tatlısı Tarifi
Bursa’ya özgü gerçek bir lezzet: Sütkeri/Süt Helvası tarifi nasıl yapılır? İşte, Sütkeri tatlısının malzemeleri ve püf noktaları...
45 Dakika
4-6 Kişilik
Sütlü Tatlı Tarifleri
Tencere
Paylaş
- 39B
- 94
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
400 g toz şeker
20 g vanilya
160 g un
20 g nişasta
Nasıl Yapılır?
- 1Toz şeker, vanilya ve sütü bir kaba ilave ederek homojen hale gelene kadar karıştırın.
- 2Bir tencerede tereyağını eritin, üzerine un ve nişastayı ekleyip kısık ateşte güzelce kavurun.
- 3Kavrulan una süt karışımını ekleyip çırpma teliyle kaynayana kadar karıştırın.
- 4Hazır olan Sütkeri tatlısını fırına dayanaklı kaplara porsiyonlayın ve üzeri kabuk bağlayana kadar oda sıcaklığında soğumaya bırakın.
- 5250°C'lik fırında üzerleri kızarana kadar pişirip tarçın, fındık veya Antep fıstığı ile servis edin. Afiyet olsun.
Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!
PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!
Kısık Ateş
Moderatör
5.0
2 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?