- Tarifler
- Tatlı Tarifleri
- Sütlü Tatlı Tarifleri
- Karamel Soslu İrmik Tatlısı Tarifi
Tarif
Karamel Soslu İrmik Tatlısı Tarifi
Çok hafif bir lezzetle karşınızdayım. Son derece lezzetli karamel soslu sütlü irmik tatlısı nasıl yapılır?
50 Dakika
4-6 Kişilik
Sütlü Tatlı Tarifleri
Tencere
Paylaş
- 30B
- 161
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
200 g toz şeker
150 g irmik
2-3 damla vanilya özütü
Karamel Sos için:
200 g toz şeker
8 g mısır nişastası
Nasıl Yapılır?
- 1İrmik tatlısı için: Süt, toz şeker, irmik ve vanilyayı bir tencereye alıp kısık ateşte ara ara karıştırarak kıvam alana kadar kaynatın.
- 2Karamel Sos için: toz şekeri bir sos tavasına alıp hiç karıştırmadan en düşük ısıda şekerin tamamen erimesini bekleyin.
- 3Şeker tamamen eriyip altın rengini aldıktan sonra süt ile nişastayı bir kasede güzelce çırparak açın. Eriyen şekerin üzerine döküp hızlıca karıştırın. Son olarak tereyağını da ekleyerek karamel sosunuzu tamamlayın.
- 4Bu esnada kaynayan ve kıvam alan irmik tatlısını ister orta boy bir borcama isterseniz de porsiyonluk kaselere eşit miktarda dökün.
- 5En az 3-4 saat buzdolabında soğumaya bırakın.
- 6Servis etmeden önce hazırladığınız karamel sosu üzerine dökün ve dilerseniz kırık ceviz ile süsleyerek servis edin.
Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!
PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!
Gülçin Kaya
Pınar - Demo Şefi
5.0
2 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?