- Tarifler
- Tatlı Tarifleri
- Sütlü Tatlı Tarifleri
- Vişne Soslu Etimek Tatlısı Tarifi
Tarif
Vişne Soslu Etimek Tatlısı Tarifi
Etimek tatlısı tarifi nasıl yapılır? Vişne soslu etimek tatlısı yapmanın püf noktaları nelerdir?
55 Dakika
8-10 Kişilik
Sütlü Tatlı Tarifleri
Tencere
Paylaş
- 101B
- 162
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
130 g tuzsuz etimek
Muhallebi Kreması için:
150 g un
100 g nişasta
220 g toz şeker
10 g vanilya
Üzeri için:
250 g donuk vişne
60 g pudra şekeri
40 g nişasta
Nasıl Yapılır?
- 1Etimekler borcama dizilir. Vişne suyu ısıtılır ve etimeklerin üzerine eşit miktarda dökülerek ıslatılır.
- 2Muhallebisi için: Süt, un, nişasta, toz şeker ve vanilya bir tencereye alınır ve muhallebi kıvamına gelene kadar pişirilir. Tereyağı ilave edilir ve karıştırılarak erimesi sağlanır. Daha sonra ocaktan alınır ve karıştırılarak soğutulur.
- 3Soğuduktan sonra toz şanti ilave edilir, 10 dakika mikser yardımıyla çırpılır ve ıslatılmış etimeklerin üzerine yayılır.
- 4Üzeri için bir paket toz şanti ve süt çırpılarak muhallebinin üzerine yayılır.
- 5Dondurulmuş vişneler bir sos tenceresine alınır ve üzerine pudra şekeri serpilir. Vişne ve şeker suyunu bırakana kadar bekletilir. Daha sonra ocağa alınır.
- 6Kaynama noktasına gelen vişne sosa, hafif sulandırılmış nişasta ilave edilir. Kaynayıp yoğunlaştığında ocaktan alınır.
- 7Sos biraz soğuyunca, kremanın üzerine eşit olarak yayılır. 4-5 saat buzdolabında dinlendirilir ve soğuk olarak servis edilir.
Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!
PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!
Oytun Dağlı
BTA Yiyecek&İçecek Hizmetleri - Chef
5.0
1 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?