Kısık Ateş
Tarif

Vişne Soslu Etimek Tatlısı Tarifi

Etimek tatlısı tarifi nasıl yapılır? Vişne soslu etimek tatlısı yapmanın püf noktaları nelerdir?
55 Dakika
8-10 Kişilik
Sütlü Tatlı Tarifleri
Tencere
Vişne Soslu Etimek Tatlısı Tarifi
Paylaş
  • 101B
  • 162
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
130 g tuzsuz etimek
600 ml Pınar Vişne Suyu
Pınar
Muhallebi Kreması için:
1 litre Pınar Süt
Pınar
150 g un
100 g nişasta
220 g toz şeker
10 g vanilya
100 g Pınar Tereyağı
Pınar
75 g Pınar Toz Krem Şanti
Pınar
Üzeri için:
1 paket Pınar Toz Krem Şanti
Pınar
200 ml Pınar Süt
Pınar
250 g donuk vişne
60 g pudra şekeri
40 g nişasta

Nasıl Yapılır?

  • Etimekler borcama dizilir. Vişne suyu ısıtılır ve etimeklerin üzerine eşit miktarda dökülerek ıslatılır.
  • Muhallebisi için: Süt, un, nişasta, toz şeker ve vanilya bir tencereye alınır ve muhallebi kıvamına gelene kadar pişirilir. Tereyağı ilave edilir ve karıştırılarak erimesi sağlanır. Daha sonra ocaktan alınır ve karıştırılarak soğutulur.
  • Soğuduktan sonra toz şanti ilave edilir, 10 dakika mikser yardımıyla çırpılır ve ıslatılmış etimeklerin üzerine yayılır.
  • Üzeri için bir paket toz şanti ve süt çırpılarak muhallebinin üzerine yayılır.
  • Dondurulmuş vişneler bir sos tenceresine alınır ve üzerine pudra şekeri serpilir. Vişne ve şeker suyunu bırakana kadar bekletilir. Daha sonra ocağa alınır.
  • Kaynama noktasına gelen vişne sosa, hafif sulandırılmış nişasta ilave edilir. Kaynayıp yoğunlaştığında ocaktan alınır.
  • Sos biraz soğuyunca, kremanın üzerine eşit olarak yayılır. 4-5 saat buzdolabında dinlendirilir ve soğuk olarak servis edilir.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!

Oytun Dağlı
Oytun Dağlı
BTA Yiyecek&İçecek Hizmetleri - Chef
5.0
1 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Tatlı Tarifleri

Oytun Dağlı
Oytun Dağlı
BTA Yiyecek&İçecek Hizmetleri - Chef
Tavuk Göğsü Kazandibi Tarifi
60 Dakika
10-12 Kişilik
76B Görüntüleme
Gülçin Kaya
Gülçin Kaya
Pınar - Demo Şefi
İncir Uyutması Tatlısı Tarifi
125B Görüntüleme
Yeşim Erol
Yeşim Erol
Barry Callebaut Turkey - Head of Chocolate Academy
Belçika Çikolatalı Puding Tarifi
22B Görüntüleme

Yorumlar (1)

BelginKırıcı
· 04.09.2022

Muhallebisi berbat oldu un kokuyor üstelik topaklandi ölçülerde sorun var net