- Tarifler
- Tatlı Tarifleri
- Sütlü Tatlı Tarifleri
- Kazandibi Tarifi
Tarif
Kazandibi Tarifi
İştahınızı kabartan nefis kazandibi tarifi! Kazandibi nasıl yapılır?
60 Dakika
8-10 Kişilik
Sütlü Tatlı Tarifleri
Tencere
Paylaş
- 28B
- 160
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
1 kg toz şeker
150 g pirinç sübye
150 g pirinç
Nasıl Yapılır?
- 1Bir gün önceden iyice yıkanmış ve durulanmış pirinci ıslatın. Sübye hazırlamak için ıslatılmış pirinci rondodan geçirin.
- 2Süt ile şekeri ocağa alın ve kaynatmaya başlayın.
- 3Azar azar pirinç sübyesini ilave ederek kıvam almasını sağlayın.
- 4Krema ve sütkremi de ilave ederek karıştırmaya devam edin. Yaklaşık 15-20 dakika kaynatmak koyulaşmasını sağlayacaktır.
- 5Hazır olan muhallebiyi geniş bir tepsiye dökün ve yaydırın.
- 6Yüksek ateşte tepsiyi çevirerek altının yanmasını sağlayın.
- 7Altı yanan kazandibini bir gün buzdolabında dinlendirmek çok daha lezzet almanızı sağlayacaktır.
Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!
PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!
Elif Çıtak
Şef
0.0
0 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?