- Tarifler
- Tatlı Tarifleri
- Sütlü Tatlı Tarifleri
- Çilekli Panna Cotta Tarifi
Tarif
Çilekli Panna Cotta Tarifi
Hafif İtalyan lezzetlerinden çilek soslu panna cotta tarifi nasıl yapılır?
30 Dakika
4-6 Kişilik
Sütlü Tatlı Tarifleri
Tencere
Paylaş
- 23B
- 181
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
185 g toz şeker
5 g vanilin
4 yaprak jelatin
Sosu için:
200 g taze çilek
30 g toz şeker
75 ml su
15 g nişasta
Nasıl Yapılır?
- 1Jelatin yapraklarını bir kabın içerisinde, üzerini geçecek kadar soğuk suda 5 dk. bekleterek çözülmelerini sağlayın.
- 2Süt, labne, krema, toz şeker ve vanilini bir tencerede karıştırın.
- 3Çözülen jelatin yapraklarını çırparak süte ekleyin, kısık ateşte kaynatmadan tamamen erimesini sağlayın ve ocaktan alın.
- 4Çilek sosu için; bütün malzemeyi küçük bir tencerede pişmeye bırakın. Çırparak çileklerin püre haline gelmesini sağlayın. Kaynayınca ocaktan alın ve biraz soğumasını bekleyin.
- 5Servis edeceğiniz kupların dibine az miktarda çilek sos koyun. Üzerine hazırladığınız sütlü karışımı pay edin ve en üste tekrar çilek sos gelecek şekilde hazırlayıp buzdolabına kaldırın.
- 6En az 3-4 saat soğuttuktan sonra ister kupta, isterseniz de görseldeki gibi servis edebilirsiniz.
Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!
PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!
Oytun Dağlı
BTA Yiyecek&İçecek Hizmetleri - Chef
5.0
2 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?