Kısık Ateş
Tarif

Çilekli Panna Cotta Tarifi

Hafif İtalyan lezzetlerinden çilek soslu panna cotta tarifi nasıl yapılır?
30 Dakika
4-6 Kişilik
Sütlü Tatlı Tarifleri
Tencere
Paylaş
  • 23B
  • 181
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
400 ml Pınar Süt
Pınar
400 g Pınar Labne
Pınar
50 ml Pınar Krema
Pınar
185 g toz şeker
5 g vanilin
4 yaprak jelatin
Sosu için:
200 g taze çilek
30 g toz şeker
75 ml su
15 g nişasta

Nasıl Yapılır?

  • Jelatin yapraklarını bir kabın içerisinde, üzerini geçecek kadar soğuk suda 5 dk. bekleterek çözülmelerini sağlayın.
  • Süt, labne, krema, toz şeker ve vanilini bir tencerede karıştırın.
  • Çözülen jelatin yapraklarını çırparak süte ekleyin, kısık ateşte kaynatmadan tamamen erimesini sağlayın ve ocaktan alın.
  • Çilek sosu için; bütün malzemeyi küçük bir tencerede pişmeye bırakın. Çırparak çileklerin püre haline gelmesini sağlayın. Kaynayınca ocaktan alın ve biraz soğumasını bekleyin.
  • Servis edeceğiniz kupların dibine az miktarda çilek sos koyun. Üzerine hazırladığınız sütlü karışımı pay edin ve en üste tekrar çilek sos gelecek şekilde hazırlayıp buzdolabına kaldırın.
  • En az 3-4 saat soğuttuktan sonra ister kupta, isterseniz de görseldeki gibi servis edebilirsiniz.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!

Oytun Dağlı
Oytun Dağlı
BTA Yiyecek&İçecek Hizmetleri - Chef
5.0
2 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Tatlı Tarifleri

Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Kakaolu Puding Tarifi
40 Dakika
4-6 Kişilik
57B Görüntüleme
Yeşim Erol
Yeşim Erol
Barry Callebaut Turkey - Head of Chocolate Academy
Belçika Çikolatalı Puding Tarifi
22B Görüntüleme
Gülçin Kaya
Gülçin Kaya
Pınar - Demo Şefi
Ruby Panna Cotta Tarifi
40 Dakika
2-4 Kişilik
12B Görüntüleme

Yorumlar (2)

Yaren K.
· 04.12.2020

Bu tarifi bende denemiştim gerçekten çok lezzetli ama ben etrafını rendelenmiş kurabiye ile kaplamıştım ve üstünede çikolata lı sos hazırlayarak sunum yapmıştım

Uzman Oytun Dağlı bu yorumu beğendi
Oytun Dağlı
· 07.12.2020

Elinize sağlık 👍