Kısık Ateş
Tarif

Krem Karamel Tarifi

Fransız mutfağının klasiklerinden olan krem karamel tarifi nasıl yapılır? Orijinal krem karamel yapmanın püf noktaları nelerdir? Tam ölçülü ve pratik krem karamel yapımı: lezzetli krem karamel tarifi...
Nasıl Yapıldığını Hemen Youtube’dan İzle!
60 Dakika
4-6 Kişilik
Sütlü Tatlı Tarifleri
Tencere
Paylaş
  • 68B
  • 115
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
Karameli için:
100 g toz şeker
40 ml su
Muhallebisi için:
4 adet yumurta
100 g toz şeker
500 ml Pınar Süt
Pınar
5 ml vanilya özütü veya yarım vanilya çubuğu

Nasıl Yapılır?

  • Karameli için: Toz şekeri kalın tabanlı bir tavaya yayın ve kavurmaya başlayın. Esmerleşen şekerin üzerine suyu dökerek kısık ateşte şekerin eriyerek karamelize olmasını sağlayın.
  • Hazır olan karameli, tatlıyı koyacağınız kalıplara paylaştırın ve kenara alın.
  • Muhallebisi için: Yumurtaları ve toz şekeri bir tencereye alıp tamamen karışana dek karıştırın. Üzerine sütü ekleyip hızlıca karıştırarak kısık ateşte pişirmeye başlayın. Bu aşamada tencerenin içine bir adet ısı derecesi yerleştirebilirsiniz. Vanilya özütünü de ekleyip karıştırmaya devam edin.
  • Kaynama sıcaklığı 55-60°C’ye geldiğinde ocaktan alıp bir kaba süzün ve tekrar süzerek kalıplara boşaltın.
  • Kalıpları bir fırın kabına alın ve içerisine 1 parmak su ekleyin.
  • Önceden ısıtılmış 160°C fırında 30 dakika kadar pişirin. Krem karamellerin ortası çok az sallanır durumdayken fırından alabilirsiniz.
  • Oda ısısına gelene kadar soğuttuktan sonra buzdolabına kaldırabilirsiniz.
  • En az 3 saatte buzdolabında soğuttuktan sonra tatlınızı servis edebilirsiniz.

Püf Noktası

*Tarif videoma, Kısık Ateş TV (YouTube) kanalından ulaşabilirsiniz.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!

Kıvırcık Şef 〡 Vildan Tünay
Kıvırcık Şef 〡 Vildan Tünay
Pasta Şefi & Dijital İçerik Üreticisi
4.2
5 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Tatlı Tarifleri

Gülçin Kaya
Gülçin Kaya
Pınar - Demo Şefi
Karamel Soslu İrmik Tatlısı Tarifi
30B Görüntüleme
Melih Yıldırım
Melih Yıldırım
Bi Küçük Meyhane - Kurucu Şefi
Kremalı Fırın Sütlaç Tarifi
46B Görüntüleme
Gülçin Kaya
Gülçin Kaya
Pınar - Demo Şefi
Şeftali Soslu İrmik Tatlısı Tarifi
7B Görüntüleme

Yorumlar (5)

BelginKırıcı
· 17.09.2022

Esmerleşen şekere sıcak mı yoksa soğuk su mu döküyoruz

Uzman Kıvırcık Şef 〡 Vildan Tünay bu yorumu beğendi
Kıvırcık Şef 〡 Vildan Tünay

Merhaba, oda sıcaklığında olması yeterli :)

SerkanÖz
· 01.09.2024

Yaptım ama olmadı karamel setleşti ve kalıbın tabında kaldı

Kıvırcık Şef 〡 Vildan Tünay

Merhaba, belki fazla bekletmiş olabilir misiniz? :/

SerkanÖz
· 02.09.2024

Karamel oldukaba koyunca sertleşti yapıştı hemen