Kısık Ateş
Tarif

Şeftali Soslu İrmik Tatlısı Tarifi

Tatlılar arasında ayrı bir yere sahip olan sütlü irmik tatlısı, Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden biridir. Hafif dokusu ve eşsiz tadıyla, hemen hemen herkesin favorisi olan bu sütlü tatlı, bu seferde şeftali severleri mest edecek. Her diliminde yazın tazeliğini hatırlatacak şeftali soslu irmik tatlısı tarifi için gerekli tüm adımları takip ederek bu enfes lezzetin keyfini çıkarın 😊🍑 Meyveli irmik tatlısı tarifi nasıl yapılır? İşte detaylar…
Nasıl Yapıldığını Hemen Youtube’dan İzle!
60 Dakika
6-8 Kişilik
Sütlü Tatlı Tarifleri
Tencere
Şeftali Soslu İrmik Tatlısı Tarifi
Paylaş
  • 7B
  • 46
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
Muhallebisi için:
1,5 litre Pınar Latte Art Barista Süt
Pınar
300 g irmik
200 g toz şeker
200 g beyaz çikolata
1 paket vanilya
Sosu için:
5-6 adet şeftali
1 adet portakal
120 g toz şeker
½ adet çubuk tarçın
3-4 dal taze fesleğen
50 ml su
40 g nişasta

Nasıl Yapılır?

  • Sütü bir tencereye alın. Üzerine irmik ve toz şekeri ekleyin.
  • Karışımı kısık ateşte, boza kıvamına gelene kadar sürekli karıştırarak pişirin.
  • Ocaktan alıp beyaz çikolatayı ve vanilyayı ekleyin, çikolata eriyene kadar karıştırın.
  • Hazır olan muhallebiyi ıslattığınız borcama dökün ve yayın. Oda sıcaklığına geldikten sonra buzdolabına kaldırarak birkaç saat dinlendirin.
  • Sosu için: Şeftalilerin ve portakalın kabuklarını soyun, doğrayın ve bir sos tenceresine alın. Üzerine toz şeker, çubuk tarçın, taze fesleğen, su ve nişastayı ekleyin. Orta ateşte kıvam alana kadar sürekli karıştırarak pişirin. Ardından ocaktan alın.
  • Sos ılındıktan sonra buzdolabındaki tatlının üzerine dökün ve spatula ile düzeltin.
  • Tatlıyı tekrar buzdolabına koyup en az 2 saat soğuyana kadar dinlendirin.
  • Hazır olan şeftali soslu sütlü irmik tatlısını dilimleyerek bir servis tabağına alın.
  • Üzerini toz tarçınla kavrulmuş file badem ve taze meyve dilimleriyle süsleyerek servis edin. Afiyet olsun.

Püf Noktası

*Tarif videoma, Kısık Ateş TV (YouTube) kanalından ulaşabilirsiniz.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!

Gülçin Kaya
Gülçin Kaya
Pınar - Demo Şefi
5.0
5 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Tatlı Tarifleri

Kıvırcık Şef 〡 Vildan Tünay
Kıvırcık Şef 〡 Vildan Tünay
Pasta Şefi & Dijital İçerik Üreticisi
Kahveli Panna Cotta Tarifi
55 Dakika
6-8 Kişilik
11B Görüntüleme
Gülçin Kaya
Gülçin Kaya
Pınar - Demo Şefi
Kolay Krem Karamel Tarifi
60 Dakika
4-6 Kişilik
66B Görüntüleme
Ömür Akkor
Ömür Akkor
Yemek Araştırmacısı ve Seyyah
Güllaç Paludesi Tarifi
35 Dakika
4-6 Kişilik
17B Görüntüleme

Yorumlar (2)

özge tgy
· 08.09.2024

şeftali ve portakal miktarı, oranı ne olmalı?

Uzman Gülçin Kaya bu yorumu beğendi
Gülçin Kaya
· 09.09.2024

Malzemeler kısmında yer alan muhallebesi için sekmesinin yanındaki sosu için olan sekmeye tıklarsanız tüm malzemeleri görecekseniz :) 5-6 adet şeftaliye 1 adet portakal yeterli olacaktır, sevgiler!