Kısık Ateş
Tarif

Güllaç Paludesi Tarifi

Güllaçın bu tarifini hiç denediniz mi? Geleneksel Güllaç Paludesi tarifi nasıl yapılır?
35 Dakika
4-6 Kişilik
Sütlü Tatlı Tarifleri
Pişirilmez
Güllaç Paludesi Tarifi
Paylaş
  • 17B
  • 61
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
120 g güllaç yaprakları
3-4 damla misk aroması
10 g gül suyu
500 ml su
400 g toz şeker

Nasıl Yapılır?

  • Şerbet için, su ve toz şekeri ocağa koyun ve kaynamaya bırakın.
  • Şerbet kaynayınca içerisine güllaç yapraklarını ilave edin.
  • Bir pelte halini alıncaya kadar bekleyin.
  • Daha sonra bir kaşıkla servis tabağına alıp üzerine gül suyu ve misk gezdirip servis edin.

Püf Noktası

*Servis yapmadan önce üzerini toz Antep fıstığı ve nar taneleri ile süsleyebilirsiniz.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!

Ömür Akkor
Ömür Akkor
Yemek Araştırmacısı ve Seyyah
0.0
0 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Tatlı Tarifleri

Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Kakaolu Puding Tarifi
40 Dakika
4-6 Kişilik
57B Görüntüleme
Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Mandalinalı ve Çikolatalı Muhallebi Tarifi
15B Görüntüleme
Gülçin Kaya
Gülçin Kaya
Pınar - Demo Şefi
Karamel Soslu İrmik Tatlısı Tarifi
30B Görüntüleme

Yorumlar (1)

İnci Dinek
· 19.04.2022

Sefim bunu denicem ama misk nerden buluruz misk nedir acaba ?