Kısık Ateş
Tarif

Kakaolu Puding Tarifi

Pratik çikolata ve kakaolu puding tarifi ile serinliğin tadını çıkarın. Son derece kolay kakaolu puding tarifi nasıl yapılır?
40 Dakika
4-6 Kişilik
Sütlü Tatlı Tarifleri
Tencere
Kakaolu Puding Tarifi
Paylaş
  • 57B
  • 47
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
100 g un
250 g toz şeker
50 g kakao
1 litre Pınar Süt
Pınar
150 g bitter çikolata
100 g Pınar Ekşi Krema
Pınar

Nasıl Yapılır?

  • Un, şeker ve kakaoyu bir kapta karıştırın.
  • Daha sonra bir tencereye bu karışımı koyun ve üzerine sütü ekleyip altını açın.
  • Kaynayıncaya kadar sürekli karıştırın ve kıvam aldıktan sonra ocağın altını kapatın.
  • Bu esnada kıyılmış bitter çikolatayı ve ekşi kremayı ekleyin.
  • Hepsini beraber karıştırıp bir servis tabağına ya da küçük kaselere bölün.
  • Soğuduktan sonra üzerini dilediğiniz gibi süsleyip servis edin.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!

Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
5.0
3 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Tatlı Tarifleri

Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Damla Sakızlı Muhallebi Tarifi
50 Dakika
8-10 Kişilik
24B Görüntüleme
Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Sütkeri Tatlısı Tarifi
45 Dakika
4-6 Kişilik
39B Görüntüleme
Beyaz Çikolatalı Frambuazlı Güllaç Tarifi
approved
13B Görüntüleme

Yorumlar (6)

Melis Çalışkan
· 13.03.2020

Bu pudingi yaptım ve enfes oldu 🥰

Kısık Ateş
· 16.03.2020

Elinize sağlık 👏😊

BelginKırıcı
· 12.01.2022

Ekşi krema olmadan olmuyor mu

Uzman Kısık Ateş bu yorumu beğendi
Kısık Ateş
· 01.02.2022

Merhaba, ekşi krema kullanmadan yapabilirsiniz. Sadece aynı tarifte süt oranını 50 ml kadar artırın.

Doğukan Sarıbaşak

Meraktan soruyorum ve öğrenmek istediğim için: eksi krema nasıl bir katkı yapıyor tarife? Çok gördüğümüz bir malzeme değil çünkü bu tarz tariflerde. Kesinlikle deneyeceğim tabii ama sormak istedim :)

Uzman Kısık Ateş bu yorumu beğendi
Kısık Ateş
· 28.03.2023

Merhaba Doğukan, ekşi krema yağ oranı yüksek bir ürün olduğu için iyi bir kıvam verici etkiye sahiptir. Sütlü tatlılarda kaymak etkisi yaratıyor diyebiliriz. Sadece tatlılarda değil tabii tatlı, tuzlu, meze, makarna gibi birçok tarifte kullanım alanı vardır. Her tarife ayrı bir lezzet katar. Umarız en yakın zamanda deneme fırsatın olur 😁👍👍