- Tarifler
- Tatlı Tarifleri
- Sütlü Tatlı Tarifleri
- Kremalı Fırın Sütlaç Tarifi
Tarif
Kremalı Fırın Sütlaç Tarifi
Yemeye doyamayacağınız Fırında Sütlaç tarifi! Lezzetli sütlaç nasıl yapılır? Kremalı fırın sütlaç tarifi yapmanın püf noktaları nelerdir?
50 Dakika
4-6 Kişilik
Sütlü Tatlı Tarifleri
Tencere, Fırın
Paylaş
- 46B
- 262
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
250 g toz şeker
300 ml su
1 g tuz
125 g pirinç sübye
30 g kırık pirinç
Nasıl Yapılır?
- 1Toz şeker ve krema bir tencerede kaynama noktasına gelene kadar ısıtılır.
- 2Ayrı bir tencerede süt ve su ısıtılır, ısınan süt-su karışımına krema-şeker karışımı ve tuz eklenerek kaynama noktasına gelene kadar çırpma teli ile ara ara karıştırılır.
- 3Kaynama noktasına gelen karışıma pirinç sübye eklenerek kıvam verilir ve ıslatılmış kırık pirinç eklenerek koyulaşana kadar kaynatılır.
- 4Isıya dayanıklı kaplara eşit miktarda dökülür, kaplar derin bir fırın tepsisine yerleştirilir ve tabanına 3-4 parmak olacak şekilde su eklenerek 220°C fırında üzeri kızarana kadar pişirilir.
- 5Sütlaçlar tepsiden çıkarılmadan oda sıcaklığında soğutulur, oda sıcaklığına geldikten sonra +4°C dolapta muhafaza edilir.
- 6Kırık fındık veya toz Antep fıstığı ile süsleyerek servis edebilirsiniz.
Püf Noktası
**Pirinç Sübye Nedir? Pirinç ayıklanıp birkaç kez yıkandıktan sonra bir kaba konur. Üzerine ılık su eklenir. Su, pirinci birkaç parmak aşacak kadar olmalı. Ertesi sabah pirincin üzerindeki fazla su, karıştırılmadan dikkatlice akıtılarak atılır. Kapta kalan pirinç ve su değirmenden geçirilerek çekilir. Sübye, işte bu sulu pirincin adıdır. Kullanılmadan önce mutlaka ince bir süzgeçten geçirilir. Kullanım ölçüsü her tarifte ayrı ayrı verilmekle birlikte, genellikle 1 litre sütü koyulaştırmak için 125 gram sübye yeterlidir.
Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!
PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!
Melih Yıldırım
Bi Küçük Meyhane - Kurucu Şefi
5.0
1 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?