Kısık Ateş
Tarif

Keşkül Tarifi

Geleneksel sütlü tatlılardan, tam kıvamında keşkül tarifi nasıl yapılır? Keşkül tarifi için gerekli malzemeler nelerdir? Keşkül yapmanın püf noktaları nelerdir?
45 Dakika
2-4 Kişilik
Sütlü Tatlı Tarifleri
Tencere
Keşkül Tarifi
Paylaş
  • 53B
  • 211
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
1 litre Pınar Süt
Pınar
250 g toz şeker
120 g toz badem
60 g pirinç unu

Nasıl Yapılır?

  • Tencereye süt, toz şeker, toz badem ve pirinç ununu ilave ederek ocağa alın.
  • Karıştırarak pişirmeye başlayın. Piştikçe kıvamı yoğunlaşacak ve lezzeti güzelleşecektir.
  • Kıvam alınca ocaktan alın ve karıştırarak hafif ılıtın. Ardından kaselere ya da kuplara pay edin ve buzdolabında birkaç saat soğutun.
  • Soğuttuktan sonra üzerini Antep fıstığı veya ceviz ile süsleyerek servis edin. Afiyetler olsun.

Püf Noktası

*Toz bademiniz yoksa çiğ bademleri sıcak suda bekletip kabuklarını soyun daha sonra rondodan geçirerek toz badem elde edebilirsiniz.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!

Melih Yıldırım
Melih Yıldırım
Bi Küçük Meyhane - Kurucu Şefi
5.0
4 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Tatlı Tarifleri

Gülçin Kaya
Gülçin Kaya
Pınar - Demo Şefi
Ruby Panna Cotta Tarifi
40 Dakika
2-4 Kişilik
12B Görüntüleme
Melih Yıldırım
Melih Yıldırım
Bi Küçük Meyhane - Kurucu Şefi
Sütlü Zerde Tarifi
30 Dakika
2-4 Kişilik
42B Görüntüleme
Efe Benşin
Efe Benşin
Flying Chef
Fındıklı Keşkül Tarifi
approved
30 Dakika
2-4 Kişilik
33B Görüntüleme

Yorumlar (2)

İnci Dinek
· 24.05.2020

Bugun bunu denicem şef hayırli bayramlar bende badem unu var olurmu ?

Uzman Melih Yıldırım bu yorumu beğendi
Melih Yıldırım
· 24.05.2020

aynı oranda kullanabilirsin inci. :)