- Tarifler
- Tatlı Tarifleri
- Sütlü Tatlı Tarifleri
- Keşkül Tarifi
Tarif
Keşkül Tarifi
Geleneksel sütlü tatlılardan, tam kıvamında keşkül tarifi nasıl yapılır? Keşkül tarifi için gerekli malzemeler nelerdir? Keşkül yapmanın püf noktaları nelerdir?
45 Dakika
2-4 Kişilik
Sütlü Tatlı Tarifleri
Tencere
Paylaş
- 53B
- 211
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
Nasıl Yapılır?
- 1Tencereye süt, toz şeker, toz badem ve pirinç ununu ilave ederek ocağa alın.
- 2Karıştırarak pişirmeye başlayın. Piştikçe kıvamı yoğunlaşacak ve lezzeti güzelleşecektir.
- 3Kıvam alınca ocaktan alın ve karıştırarak hafif ılıtın. Ardından kaselere ya da kuplara pay edin ve buzdolabında birkaç saat soğutun.
- 4Soğuttuktan sonra üzerini Antep fıstığı veya ceviz ile süsleyerek servis edin. Afiyetler olsun.
Püf Noktası
*Toz bademiniz yoksa çiğ bademleri sıcak suda bekletip kabuklarını soyun daha sonra rondodan geçirerek toz badem elde edebilirsiniz.
Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!
PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!
Melih Yıldırım
Bi Küçük Meyhane - Kurucu Şefi
5.0
4 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?