- Tarifler
- Tatlı Tarifleri
- Sütlü Tatlı Tarifleri
- Sütlü Zerde Tarifi
Tarif
Sütlü Zerde Tarifi
Sütlü Zerde Tatlısı nasıl yapılır? Sütlü zerde tarifi ve püf noktaları nelerdir?
30 Dakika
2-4 Kişilik
Sütlü Tatlı Tarifleri
Tencere
Paylaş
- 42B
- 102
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
150 g toz şeker
3 g safran ya da zerdeçal
50 g pirinç
60 g mısır nişastası
1 adet yumurta sarısı
35 g un
15 g çam fıstığı
15 g kuş üzümü
Nasıl Yapılır?
- 1Sütü ateşe alıp şekerini ekleyin.
- 2Safran ya da zerdeçalı yarım çay bardağı suda çözdürüp rengini suya vermesini sağlayın. Ardından süzdürerek tencereye ilave edin ve kısık ateşte sürekli karıştırın.
- 3Bu esnada pirinçleri sıcak suda yarı haşlayıp tencereye alın.
- 4Ayrı bir kapta mısır nişastası, yumurta sarısı ve unu az miktarda suyla çırparak açın. Yavaş yavaş kaynayan süte ilave edin.
- 5Daha sonra çam fıstığı ve kuş üzümlerini ekleyin.
- 6Bir iki taşım kaynayıp kıvam almadan hemen önce tereyağını ilave edip karıştırın. Sütlü zerde hazır.
- 7Servis kaplarına porsiyonladıktan sonra üzerini çam fıstığı ve kuş üzümleriyle süsleyebilirsiniz.
- 8Benim tabak tercihim; Kütahya Porselen Zeugma Serisi!
Püf Noktası
*Kütahya Porselen'in eşsiz tabaklarıyla harika sunumlar gerçekleştirebileceğinizi unutmayın! Tatlım için seçtiğim servis tabağı ve daha fazlasına https://kutahyaporselen.com/mitterteich-zeugma-24-parca-8769-desen-yemek-seti adresinden ulaşabilirsiniz!
Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!
PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!
Melih Yıldırım
Bi Küçük Meyhane - Kurucu Şefi
5.0
3 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?
Benzer Tatlı Tarifleri
Yorumlar (5)
Şefim bugun yaptim ben bu tarifi nerde yanlislik yaptim bilmiyorum sulu oldu elimde cam fistiğı yoktu .. sade yaptim iftardan sonra yedim tadi guzel olmus biraz daha sekerini azaltabilirrim 2 ci denememde 😊🤗