- Tarifler
- Tatlı Tarifleri
- Sütlü Tatlı Tarifleri
- Ruby Panna Cotta Tarifi
Tarif
Ruby Panna Cotta Tarifi
Daha önce böyle lezzetli panna cotta denemiş miydiniz? Ruby çikolatalı ve vişne soslu panna cotta tarifi nasıl yapılır?
40 Dakika
2-4 Kişilik
Sütlü Tatlı Tarifleri
Tencere
Paylaş
- 12B
- 50
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
200 g ruby çikolata (yakut)
4-5 yaprak jelatin
4-5 yaprak jelatin
Sosu için:
250 g taze vişne
100 g toz şeker
1 adet karanfil
1 adet çubuk tarçın
4-5 damla vişne likörü
Nasıl Yapılır?
- 1Ruby çikolatayı benmari usulü yavaş yavaş erimeye bırakın.
- 2Soğuk su dolu bir kasenin içerisine jelatinleri koyun ve yumuşamasını sağlayın.
- 3Diğer taraftan süt ve kremayı bir tencerede ısıtın. (Parmağınızı değdirdiğinizde yakmayacak ısıya getirin).
- 4Jelatinlerin suyunu elinizle sıkıp sütlü karışımın içerisine ilave edin.
- 5Tamamen eriyen ruby çikolatayı ekşi krema ile karıştırın ve ısıttığınız karışıma ilave edin. Pürüzsüz olacak hale gelene kadar karıştırın.
- 6Servis edeceğiniz kaplara eşit olarak paylaştırın ve dolapta 5-6 saat soğumaya bırakın.
- 7Sosu için: taze meyveleri güzelce yıkayıp ayıkladıktan sonra bir mutfak robotu yardımı ile püre haline getirin ve bir tavanın içerisine alın.
- 8Ocağa aldığınız meyve karışımına toz şeker, karanfil ve tarçını ekleyip kaynatmaya başlayın. Sos kıvam almaya başladığında likörü ilave edin ve birkaç dakika daha kaynatın.
- 9Sosun içerisinden karanfil ve çubuk tarçınları çıkararak soğumaya bırakın.
- 10Dolapta soğuyan panna cotta'nızın üzerine sosu dökerek servis yapın. Afiyet olsun.
Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!
PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!
Gülçin Kaya
Pınar - Demo Şefi
5.0
1 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?
Benzer Tatlı Tarifleri
Yorumlar
Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.