- Tarifler
- Tatlı Tarifleri
- Sütlü Tatlı Tarifleri
- Kolay Bademli Keşkül Tarifi
Tarif
Kolay Bademli Keşkül Tarifi
Bademli keşkül tarifi nasıl yapılır? Kolay yapımıyla alışılmışın dışında enfes keşkül tarifi ve püf noktaları...
35 Dakika
2-4 Kişilik
Sütlü Tatlı Tarifleri
Tencere
Paylaş
- 16B
- 35
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
50 g pirinç unu
150 g badem
150 g toz şeker
30 g nişasta
10 g vanilya
Nasıl Yapılır?
- 1Bademleri sıcak suyun içine koyup 5 dakika kadar bekletin.
- 2Ardından sudan çıkarıp kabuklarını soyun.
- 38-10 adet bademi ayırın, gerisini çok ince olacak şekilde kıyın.
- 4Sütü tencereye dökün.
- 5Üzerine pirinç unu, kıyılmış badem ve toz şekeri ekleyerek iyice karıştırın.
- 6Kaynamaya başladıktan sonra az suda erittiğiniz nişastayı yavaşça tencereye ekleyip hızlıca karıştırın.
- 72 dakika sonra ekşi kremayı ekleyip karıştırın.
- 8Tencereyi ocaktan alıp içine vanilini ekleyip karıştırın.
- 9Sıcak olarak kaselere paylaştırın.
- 10Ilımaya başladıktan sonra üzerini ayırdığınız bademlerle süsleyin.
- 11Buzdolabında dinlendirdikten sonra soğuk olarak servis yapın.
Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!
PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!
Kısık Ateş
Moderatör
5.0
3 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?
Benzer Tatlı Tarifleri
Yorumlar
Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.