- Tarifler
- Tatlı Tarifleri
- Sütlü Tatlı Tarifleri
- Kefirli Sütlaç Tarifi
Tarif
Kefirli Sütlaç Tarifi
Sizlerle alışılmışın dışında bir tarif paylaşıyorum, Kefirli Sütlaç nasıl yapılır?
50 Dakika
2-4 Kişilik
Sütlü Tatlı Tarifleri
Tencere
Paylaş
- 15B
- 56
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
150 g pirinç
15 g mısır nişastası
200-250 g toz şeker
1 adet çubuk vanilya
Üzeri için:
toz tarçın
Nasıl Yapılır?
- 1Öncelikle pirinçleri bir tencereye koyup bir miktar su ile haşlayın. Çok fazla haşlamayın lapa olmasın, pirinçlerin diri kalmasına özen gösterin.
- 2Haşlanan pirinçleri süzün ve bir kenara alın.
- 3Ardından süt (sütten 1 bardak ayırın, nişastayı açmak için gerekli olacak), kefir, krema ve toz şekeri bir tencereye alın ve karıştırarak kaynamasını sağlayın.
- 4Kaynadıktan sonra nişastayı ayrı bir kapta ayırdığınız süt ile çırparak açın ve kaynayan süte yavaşça ilave edin.
- 5Kıvam alana kadar karıştırın. Ardından haşlanmış pirinçleri ve vanilyayı ilave edip lezzetleri birbirine karışana kadar kaynatın.
- 6Son olarak kaselere porsiyonlayın ve oda sıcaklığına gelene kadar dinlendirin. Daha sonra buzdolabında soğuttuktan sonra tarçın serperek servis edin.
Püf Noktası
*Çubuk vanilya yerine 1 paket vanilin kullanabilirsiniz.
Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!
PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!
Gülçin Kaya
Pınar - Demo Şefi
5.0
1 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?
Benzer Tatlı Tarifleri
Yorumlar
Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.