- Tarifler
- Pasta Tarifleri
- Tart Tarifleri
- Limonlu Tart Tarifi
Tarif
Limonlu Tart Tarifi
Limon ve tartın muhteşem uyumu.
45 Dakika
2-4 Kişilik
Tart Tarifleri
Fırın
Paylaş
- 16B
- 60
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
11 g instant kuru maya
300 g un
8 g toz şeker
2 g tuz
2 adet yumurta
70 g un (sosu için)
2 adet limon (sosu için)
5 adet yumurta sarısı (sosu için)
130 g toz şeker (sosu için)
5 g vanilya (sosu için)
Nasıl Yapılır?
- 1Tereyağı soğukken küçük parçalara kesin.
- 2Un, kuru maya, şeker, tuz ve yumurtaları süt ile yoğurun. Tereyağı parçalarını ekleyin ve yüzeyi parlak, yapışkan olmayan bir hamur haline gelene kadar yoğurun.
- 3Hamuru iki eşit parçaya kesin, merdane ile açarak yağlanmış ve unlanmış iki tart kalıbına yerleştirin. Çatalla birkaç yerinden delin.
- 42 limonu yıkayın, 2 dilimini ayırın; kalan limonların kabuğunu rendeleyin ve suyunu sıkın.
- 5Süte, vanilya ve şeker (80 g) ekleyip kaynatın. Ayrıca 5 yumurta sarısıyla 50 g şekeri çırpın, un ve rendelenmiş limon kabuğu ekleyin. Bu karışımı krema haline getirin.
- 6Sıcak sütü karışıma ekleyin ve yoğunlaşana kadar pişirin.
- 7Ateşten alıp limon suyu ve tereyağı koyun ve üstünü bir tabakla örtüp soğumaya bırakın.
- 8220 derecede ısıtılmış fırında tart hamurlarını 10 dakika pişirdikten sonra fırından çıkararak sosu ekleyip tekrar fırına atın.
- 9Üzeri için ayırdığınız limon dilimleriyle süsleyip, renk alana kadar 20 dakika pişirin.
- 10Izgara üzerinde soğumaya bırakın ve daha sonra servis yapın. Afiyet olsun.
Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!
PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!
Elif Çıtak
Şef
0.0
0 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?
Benzer Pasta Tarifleri
Özden Yılmaz
Beykent Üniversitesi Öğretim Görevlisi - Gastromedya/Gourmet&Styling Kurucu Ortağı
60 Dakika
4-6 Kişilik
Yorumlar
Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.