Kısık Ateş
Tarif

Limonlu Tart Tarifi

Limon ve tartın muhteşem uyumu.
45 Dakika
2-4 Kişilik
Tart Tarifleri
Fırın
Limonlu Tart Tarifi
Paylaş
  • 16B
  • 60
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
11 g instant kuru maya
300 g un
90 g Pınar Tereyağı
Pınar
8 g toz şeker
2 g tuz
80 g Pınar Süt
Pınar
2 adet yumurta
70 g un (sosu için)
40 g Pınar Tereyağı (sosu için)
Pınar
2 adet limon (sosu için)
600 g Pınar Süt (sosu için)
Pınar
5 adet yumurta sarısı (sosu için)
130 g toz şeker (sosu için)
5 g vanilya (sosu için)

Nasıl Yapılır?

  • Tereyağı soğukken küçük parçalara kesin.
  • Un, kuru maya, şeker, tuz ve yumurtaları süt ile yoğurun. Tereyağı parçalarını ekleyin ve yüzeyi parlak, yapışkan olmayan bir hamur haline gelene kadar yoğurun.
  • Hamuru iki eşit parçaya kesin, merdane ile açarak yağlanmış ve unlanmış iki tart kalıbına yerleştirin. Çatalla birkaç yerinden delin.
  • 2 limonu yıkayın, 2 dilimini ayırın; kalan limonların kabuğunu rendeleyin ve suyunu sıkın.
  • Süte, vanilya ve şeker (80 g) ekleyip kaynatın. Ayrıca 5 yumurta sarısıyla 50 g şekeri çırpın, un ve rendelenmiş limon kabuğu ekleyin. Bu karışımı krema haline getirin.
  • Sıcak sütü karışıma ekleyin ve yoğunlaşana kadar pişirin.
  • Ateşten alıp limon suyu ve tereyağı koyun ve üstünü bir tabakla örtüp soğumaya bırakın.
  • 220 derecede ısıtılmış fırında tart hamurlarını 10 dakika pişirdikten sonra fırından çıkararak sosu ekleyip tekrar fırına atın.
  • Üzeri için ayırdığınız limon dilimleriyle süsleyip, renk alana kadar 20 dakika pişirin.
  • Izgara üzerinde soğumaya bırakın ve daha sonra servis yapın. Afiyet olsun.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!

Elif Çıtak
0.0
0 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Pasta Tarifleri

Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Zencefilli Çörek Tabanlı Limonlu Tart Tarifi
16B Görüntüleme
Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Pastel de Nata Tarifi
70 Dakika
6-8 Kişilik
21B Görüntüleme
Özden Yılmaz
Özden Yılmaz
Beykent Üniversitesi Öğretim Görevlisi - Gastromedya/Gourmet&Styling Kurucu Ortağı
Yeşil Elmalı Peynirli Kiş Tarifi
15B Görüntüleme

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.