- Tarifler
- Pasta Tarifleri
- Tart Tarifleri
- Limon Tart Tarifi
Paylaş
- 13B
- 84
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
Tart Hamuru için:
325 g un
110 g toz şeker
50 g toz badem
1 adet yumurta
Limon Dolgusu için:
6 adet yumurta
125 ml limon suyu
200 ml Pınar Krema
150 g toz şeker
Nasıl Yapılır?
- 1Tart hamuru için: un, toz şeker ve toz bademi harmanlayıp bir havuz oluşturalım içine yumurta ve oda sıcaklığındaki tereyağını ekleyip birbirine yedirelim en son bütün malzemeleri güzelce karıştırarak tart hamuru elde edene kadar yoğuralım. Üzerine streç film çekip biraz dinlendirelim.
- 2Bu sırada fırınımızı 180°C’ye ayarlayalım.
- 36-8 kişilik tart kalıbına tart hamurumuzu 3-4 milimetreyi geçmeyecek şekilde kenarlarına da yayarak açalım, kalıba yerleştirip kenar kısımlarını düzleştirelim. Ardından hamurun taban kısmını çatal yardımıyla birkaç kez delelim, üzerine tart kalıbı boyutunda yağlı kağıt çekip ağırlık yapması için aldığı kadar kuru bakliyat ekleyelim (amacımız tartın fırında pişerken kenarlarının içe doğru yayılmasını engellemek)
- 4Önceden ısıtılmış 180°C’de 18-20 dakika pişirelim. Tartımızın kenarları kızarmaya başlayınca fırından alıp ılımaya bırakalım.
- 5İçindeki kuru bakliyatları yağlı kağıtla birlikte alıp tartımızın içine fırça yardımıyla yumurta sarısı sürelim iç kenarlarına da yumurta sarısı sürmeyi unutmayalım. Ardından 180°C’deki fırınımızda 5 dakika daha üzeri kızarıncaya kadar pişirdikten sonra içi boş tartımızı kalıbından çıkarmadan soğumaya bırakabiliriz.
- 6Limon dolgusu için olan bütün malzemelerimizi rahat çırpabileceğimiz bir kaba alıyoruz yarısına kadar su dolu bir tenceremizi ocağa alıp (benmari usulü) üzerine malzeme kabımızı koyuyor ve limon dolgumuzun içindeki şeker eriyip ısınana kadar karıştırıyoruz, ocaktan aldığımız karışımımızı başka bir kaba süzüyoruz.
- 7145°C’de ısıtmış olduğumuz fansız fırınımıza boş tartımızı koyup içine limon karışımını taşırmadan döküp fırına sürüyoruz, 35 dakika sonra tartımızın limon kremasını kontrol ediyoruz sıvı bir şekilde sallanmaması önemli eğer tartımız çok sıvı ise 10 dakika daha pişirmeye devam ediyoruz.
- 8Pişen tartı oda sıcaklığında soğutup buzdolabında 1 gece dinlendiriyoruz ve dilimleyerek servis ediyoruz. Afiyet olsun.
Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!
PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!
Ümit Boyraz
Executive Pastry Chef
4.7
3 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?
Benzer Pasta Tarifleri
Özden Yılmaz
Beykent Üniversitesi Öğretim Görevlisi - Gastromedya/Gourmet&Styling Kurucu Ortağı
60 Dakika
6-8 Kişilik