Kısık Ateş
Ümit Boyraz
Ümit Boyraz
Executive Pastry Chef

Hakkında

Lezzet tutkunu araştırmayı seven bir şefİnstagram 👉 umitboyraz


İş Deneyimleri

Lord’s Palace Hotel & Casino - Executive Pastry ChefMart 2019
Ümit Boyraz
Ümit Boyraz
Executive Pastry Chef
3 yıl önce

Cherry Clafotis
(Vişneli Klafotis)

Malzemeler:
4 yumurta
275 gram toz şeker
125 gram toz badem
200 gram süt
100 gram tereyağı
10 gram nişasta
100 gram çekirdeksiz vişne

Yapılışı:
Öncelikle tereyağımızı küçük bir tencereye alıp kısık ateşte eritip yanmasını sağlıyoruz klafotisin özelliği yanık tereyağı tadı vermesidir. Yaktığımız tereyağını süzüp tortusundan ayırıp ılımaya bırakalım.
Yumurta ve şekerimizi mikser yardımıyla köpük kıvamına gelinceye kadar çırpalım ve içerisine çırpmaya devam ederek tereyağını ekleyelim sonrasında süt ve nişastayı birbirine yedirip mikserimiz yavaş devirde dönerken karışımımıza ekleyelim. Toz bademi de karışıma ekleyip yedirdikten sonra karışım hazırdır mikseri kapatabiliriz
Fırına dayanıklı borcam yada kaselerin içine karışımı koyup üzerine vişnelerimizi ekliyoruz önceden ısıtılmış fırında 180 derecede 20 -25 dakikada hazır olacaktır.
Üzerine vanilyalı dondurma ve pudra şekeri ile ılık servis edilmesini tavsiye ederim. Fransız klasiğimiz vişneli klafotis afiyet olsun efendim.

user feed images
Ümit Boyraz
Ümit Boyraz
Executive Pastry Chef
3 yıl önce

Limon tart

Tart hamuru için
Malzemeler

325 gram un
150 gram tereyağı
110 gram şeker
1 yumurta
50 gram toz badem

Limon dolgusu için
Malzemeler

6 yumurta
125 gram limon suyu
200 gram sıvı krema
150 gram şeker

Yapılışı:

Tart hamuru için un şeker toz bademi harmanlayıp bir havuz oluşturalım içine yumurta ve tereyağını ekleyip birbirine yedirelim en son bütün malzemeleri karıştırıp tart hamurunu elde ettikten sonra üzerine streç çekip biraz dinlendirelim.
Bu sırada fırınımızı 180 dereceye ayarlayalım
6-8 kişilik tart kalıbına tart hamurumuzu 3-4 milimetreyi geçmeyecek şekilde kenarlarına da yayarak açalım
Hamuru açtığımız tart kalıbının içine streç çekip aldığı kadar pirinç ekleyelim ( amacımız tartımız fırında pişerken kenarlarının içe doğru yayılmasını engellemek) 180 derecede ısıttığımız fırınımızda 20 dakika pişirelim.
Tartımızın kenarları kızarmaya başlayınca fırından alıp ılımaya bırakalım
Oda sıcaklığında ısısını kaybeden tart kalıbımızın içindeki pirinci streciyle birlikte alıp tartımızın içine fırça yardımıyla yumurta sarısı sürelim iç kenarlarına da yumurta sarısı sürmeyi unutmayın.
Ardından 180 derecedeki fırınımızda5 dakika daha üzeri kızarıncaya kadar pişirdikten sonra içi boş tartımızı kalıbından çıkarmadan soğumaya bırakabiliriz

Limon dolgulu tart içi için bütün malzemelerimizi rahat çırpabileceğimiz bir kaba alıyoruz yarısına kadar su dolu bir tenceremizi ocağa alıp (benmari usulü) üzerine malzeme kabımızı koyuyor ve limon dolgumuzun içindeki şeker eriyip ısınana kadar karıştırıyoruz ocaktan aldığımız karışımımızı başka bir kaba süzüyoruz

145 derecede ısıtmış olduğumuz fırınımıza boş tartımızı koyup içine limon karışımını taşırmadan döküp fırına sürüyoruz 35 dakika sonra tartımızın limon kremasını kontrol ediyoruz sıvı bir şekilde sallanmaması önemli eğer tartımız çok sıvı ise 10 dakika daha pişirmeye devam ediyoruz
Fırınınızın fan özelliği var ise kapatmayı unutmayın.
1 gece dinlendirdiğimiz limon tartımızı servis edebilirsiniz
Afiyet olsun

user feed images
user feed images