- Tarifler
- Pasta Tarifleri
- Tart Tarifleri
- Beyaz Çikolatalı Bademli Tart Tarifi
Tarif
Beyaz Çikolatalı Bademli Tart Tarifi
Tart nasıl yapılır? Beyaz çikolatalı, bademli tart tarifi için gerekli malzemeler nelerdir? Tart yapımında nelere dikkat edilmelidir? Çikolatalı bademli tart tarifi için hemen tıklayın!
60 Dakika
6-8 Kişilik
Tart Tarifleri
Fırın, Çırpma
Paylaş
- 16B
- 122
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
250 g un
75 g pudra şekeri
1 adet yumurta
3 g vanilya
Kreması için:
75 g toz şeker
50 g un
30 g beyaz çikolata
2 g vanilya
Mereng için:
100 g yumurta beyazı
150 g toz şeker
50 g toz badem
Nasıl Yapılır?
- 1Tart hamuru için: 250 g un, 75 g pudra şekeri, 1 adet yumurta, 150 g tereyağı ve 3 g vanilyayı bir kaba alın ve yoğurun.
- 2Hamuru 3 mm kalınlığında 22 cm genişliğinde tart kalıbını kaplayacak şekilde açın. Daha sonra hamuru tart kalıbına yerleştirin ve 175°C’de 25 dakikada pişirin.
- 3Ayrı bir kapta kremasını hazırlayın. Süt, toz şeker ve unu muhallebi kıvamında pişirip ocaktan alın. Beyaz çikolata ve vanilyayı 25 g tereyağı ile karıştırın. Tart hamuru soğuyunca krem patisserie’yi tartın içine yayın.
- 4Bademli mereng için: yumurta beyazı ve toz şekeri benmaride karıştırarak ısıtın, toz bademi ilave edin ve mikserde 5 dakika çırpın. Sıkma torbası ile tartın üzerine şekilli bir şekilde hazırladığınız merengi sıkın. Daha sonra pürmüz ile üzerlerini yakın. Ardından dilediğiniz gibi servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!
PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!
Özden Yılmaz
Beykent Üniversitesi Öğretim Görevlisi - Gastromedya/Gourmet&Styling Kurucu Ortağı
5.0
1 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?
Benzer Pasta Tarifleri
Özden Yılmaz
Beykent Üniversitesi Öğretim Görevlisi - Gastromedya/Gourmet&Styling Kurucu Ortağı
70 Dakika
6-8 Kişilik