- Tarifler
- Pasta Tarifleri
- Tart Tarifleri
- Çikolatalı Kayısı Tart Tarifi
Tarif
Çikolatalı Kayısı Tart Tarifi
Yaz mevsiminin vazgeçilmez meyvesi kayısı ile enfes bir tarif, Çikolatalı Kayısılı Tart nasıl yapılır?
70 Dakika
8-10 Kişilik
Tart Tarifleri
Fırın
Paylaş
- 17B
- 95
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
280 g un
40 g toz şeker
10 g vanilya
2 g tuz
1 adet yumurta
Ganaj için:
160 g bitter çikolata
Üzeri için:
8-10 adet olgun kayısı
Nasıl Yapılır?
- 1Tart hamuru için unu eleyin ve oda sıcaklığında tereyağını parmak uçlarınızla una yedirin.
- 2Kum kum olunca toz şeker, vanilya, tuz ve yumurtayı hamura iyice yedirin.
- 3Homojen bir kıvam alınca streç filme sarın ve yarım saat buzdolabında bekletin.
- 4Tart kalıbını yağladıktan sonra hafif unlayın. İnce bir şekilde açtığınız hamuru tart kalıbına serin ve çatal yardımıyla delikler açın.
- 5Hamurun üstüne yağlı kağıt serin ve ağırlık yapacak bakliyatlarla üstünü doldurun. Böylelikle hamurunuz pişerken kabarmayacak.
- 6170 dereceye ısıttığınız fırında 12 dakika pişirin.
- 7Ganaj hazırlanışı için; 50 gr tereyağı, krema ve çikolatayı cam bir kapta benmari yöntemi ile eritin.
- 8Soğuttuğunuz tart hamurunun üstüne hazırladığınız ganajı dökün.
- 9Ganajın üstüne hilal şeklinde kestiğiniz kayısıları bir kısmı dışarıda kalacak şekilde batırarak dekore edin.
- 10Minimum 3 saat buzdolabında beklettikten sonra dilimleyerek servis edebilirsiniz.
Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!
PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!
Kısık Ateş
Moderatör
0.0
0 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?
Benzer Pasta Tarifleri
Özden Yılmaz
Beykent Üniversitesi Öğretim Görevlisi - Gastromedya/Gourmet&Styling Kurucu Ortağı
40 Dakika
4-6 Kişilik
Özden Yılmaz
Beykent Üniversitesi Öğretim Görevlisi - Gastromedya/Gourmet&Styling Kurucu Ortağı
60 Dakika
6-8 Kişilik
Yorumlar
Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.