- Tarifler
- Pasta Tarifleri
- Tart Tarifleri
- Muhallebili Tart Tarifi
Tarif
Muhallebili Tart Tarifi
Muhallebi kremalı tart tarifi nasıl yapılır? Çikolata parçacıklı, muhallebili tart yapmanın püf noktaları için hemen tıklayın!
70 Dakika
6-8 Kişilik
Tart Tarifleri
Fırın
Paylaş
- 15B
- 33
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
Tart Hamuru için:
200 g un
30 ml su
1 adet yumurta sarısı
50 g pudra şekeri
10 g vanilya
10 g kabartma tozu
Muhallebi Kreması için:
20 g toz şeker
20 g un
1 adet yumurta
200 g beyaz çikolata
1 adet muz
Üzeri için:
bitter çikolata
Nasıl Yapılır?
- 120 cml’lik tart kalıbını bir yemek kaşığı tereyağı ile yağlayın.
- 2Hamuru için: Derin bir kaba un koyun. Ardından sırasıyla, oda sıcaklığında tereyağı, su, yumurta sarısı, pudra şekeri, vanilya ve kabartma tozunu ekleyip hamuru güzelce yoğurun. Streç filme sarıp 1 saat buzdolabında dinlendirin.
- 3Dinlenen hamuru elinizle şekillendirdikten sonra iki yağlı kağıt arasına alıp, merdane yardımı ile açın.
- 4Yağladığınız tart kalıbına hamuru yerleştirin. Kenar kısımlarını düzleştirin. Ardından hamurun taban kısmını çatalla delikler açın, üzerine tart kalıbı boyutunda yağlı kağıt yerleştirin, ağırlık yapması için kuru bakliyat serpiştirin. Önceden ısıtılmış 180°C fırında yaklaşık 15 dakika kızarana kadar pişirin.
- 5Pişen tartı fırından çıkarıp soğumaya bırakın.
- 6Muhallebi Kreması için; bir tencereye süt, toz şeker, un ve yumurtayı koyun. Sürekli karıştırarak muhallebi kıvamına getirin.
- 7Muhallebi kıvamına geldiğinde ocaktan alın ve içine beyaz çikolatayı koyarak karıştırın.
- 8Çikolatayı harca iyice yedirdikten sonra tereyağı ekleyin ve pürüzsüz bir kıvam alana dek karıştırın.
- 9Hazırlamış olduğunuz harca Pınar Krema ve Pınar Labne ekleyerek karıştırın.
- 10Muzu halka şeklinde dilimleyin.
- 11Tartın ortasına hazırladığınız karışımın yarısını sıkın ve muz dilimlerini ekleyin.
- 12Üzerine tekrar karışımdan sıkın.
- 13Bitter çikolatayı rendeleyip tartın üzerine ekleyin.
- 14Hazır olan tartı buzdolabında dinlenmeye bırakın ve soğuk olarak servis edin.
Püf Noktası
*20 cm'lik kalıp kullanılmıştır.
Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!
PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!
Kısık Ateş
Moderatör
5.0
1 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?
Benzer Pasta Tarifleri
Özden Yılmaz
Beykent Üniversitesi Öğretim Görevlisi - Gastromedya/Gourmet&Styling Kurucu Ortağı
60 Dakika
4-6 Kişilik
Yorumlar
Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.