- Tarifler
- Deniz Ürünleri/Balık Tarifleri
- Levrek Marin Tarifi
Tarif
Levrek Marin Tarifi
Lokum kıvamında olan bu enfes levrek tarifine bayılacaksınız. Levrek marin nasıl yapılır?
40 Dakika
2 Kişilik
Deniz Ürünleri/Balık Tarifleri
Pişirilmez
Paylaş
- 28B
- 83
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
300 g deniz levreği
1 kg lime suyu
50 g zencefil
2 diş sarımsak
50 g kişniş tohumu
400 ml Hindistan cevizi sütü
1 kg greyfurt suyu
1-2 tutam tuz
1 demet taze kişniş
2 adet kereviz sapı
2 adet chili biber
20 g jülyen kırmızı soğan
Nasıl Yapılır?
- 1Levreği derisinden ayırın ve dice şeklinde doğrayın. (küp küp)
- 2Lime suyunu sıkın. Zencefil, sarımsak ve kişniş tohumu ile birlikte karıştırarak 1 gün dolapta bekletin.
- 3Hindistancevizi sütü ve greyfurt suyunu karıştırarak tuz ekleyin.
- 4Taze kişnişleri ayıklayın. Kereviz saplarını ve chili biberleri küçük küp şeklinde doğrayın.
- 5Dolapta beklettiğiniz lime suyunu süzün. Levrekleri içine atın ve 5 dakika marine edin. (Levrekler beyaz hale gelecektir)
- 6Greyfurt suyuyla karıştırdığımız hindistancevizi sütünü kullanacağınız tabağın en altına dökün.
- 7Levrekleri kurulayın ve bir tutam tuz ekleyin.
- 8Sütün üzerine levrekleri koyun.
- 9Küp küp doğradığınız sebzeleri ve jülyen doğranmış kırmızı soğanları ekleyin. Son olarak üzerine taze kişnişleri serperek servis edin.
Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!
PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!
Kısık Ateş
Moderatör
4.8
5 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?
Benzer Deniz Ürünleri/Balık Tarifleri
Özden Yılmaz
Beykent Üniversitesi Öğretim Görevlisi - Gastromedya/Gourmet&Styling Kurucu Ortağı
50 Dakika
2 Kişilik
Yorumlar
Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.