Kısık Ateş
Tarif

Bebek Ahtapot Tarifi

Kendine has tadı ve görünümü ile ziyafet sofralarına yakışacak cinsten bir ahtapot yemeği. Bebek Ahtapot nasıl yapılır?
60 Dakika
2-4 Kişilik
Deniz Ürünleri/Balık Tarifleri
Tava
Bebek Ahtapot Tarifi
Paylaş
  • 29B
  • 69
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
1,5 kg bebek ahtapot
20 ml zeytinyağı
40 g arpacık soğan
10 g sarımsak
2 adet defne yaprağı
5 adet Arnavut biberi
30 ml beyaz fermente suyu
20 g çeri domates
140 g doğranmış konserve domates
200 ml balık suyu

Nasıl Yapılır?

  • Tuz (20 g) ve karabiber (5 g) ile tatlandırdığınız bebek ahtapotları uygun bir tavada zeytinyağında yaklaşık 2 dk soteleyin.
  • Ayrı bir tencere içerisinde arpacık soğan, sarımsak, defne yaprağı ve Arnavut biberini sotelemeye başlayın.
  • Ahtapotları ve beyaz fermente üzüm suyunu ekleyip, kokusu çıkana kadar çektirin.
  • Çeri domates, doğranmış konserve domates ve balık suyunu ekleyip 30-35 dk orta-kısık ateşte pişmeye bırakın.
  • Güzel bir servis tabağına alarak sıcak olarak servis edin.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!

Oytun Dağlı
Oytun Dağlı
BTA Yiyecek&İçecek Hizmetleri - Chef
5.0
2 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Deniz Ürünleri/Balık Tarifleri

Murat Erol
Murat Erol
Head Chef
Salamura Sardalya Tarifi
approved
50 Dakika
4-6 Kişilik
16B Görüntüleme
Rafet İnce
Rafet İnce
NG Grup Gastronomi Direktörü
Chia Tohumlu Buharda Somon Tarifi
16B Görüntüleme
Rafet İnce
Rafet İnce
NG Grup Gastronomi Direktörü
Fırında Sebzeli Levrek Tarifi
21B Görüntüleme

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.