- Tarifler
- Deniz Ürünleri/Balık Tarifleri
- Bebek Ahtapot Tarifi
Tarif
Bebek Ahtapot Tarifi
Kendine has tadı ve görünümü ile ziyafet sofralarına yakışacak cinsten bir ahtapot yemeği. Bebek Ahtapot nasıl yapılır?
60 Dakika
2-4 Kişilik
Deniz Ürünleri/Balık Tarifleri
Tava
Paylaş
- 29B
- 69
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
1,5 kg bebek ahtapot
20 ml zeytinyağı
40 g arpacık soğan
10 g sarımsak
2 adet defne yaprağı
5 adet Arnavut biberi
30 ml beyaz fermente suyu
20 g çeri domates
140 g doğranmış konserve domates
200 ml balık suyu
Nasıl Yapılır?
- 1Tuz (20 g) ve karabiber (5 g) ile tatlandırdığınız bebek ahtapotları uygun bir tavada zeytinyağında yaklaşık 2 dk soteleyin.
- 2Ayrı bir tencere içerisinde arpacık soğan, sarımsak, defne yaprağı ve Arnavut biberini sotelemeye başlayın.
- 3Ahtapotları ve beyaz fermente üzüm suyunu ekleyip, kokusu çıkana kadar çektirin.
- 4Çeri domates, doğranmış konserve domates ve balık suyunu ekleyip 30-35 dk orta-kısık ateşte pişmeye bırakın.
- 5Güzel bir servis tabağına alarak sıcak olarak servis edin.
Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!
PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!
Oytun Dağlı
BTA Yiyecek&İçecek Hizmetleri - Chef
5.0
2 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?
Benzer Deniz Ürünleri/Balık Tarifleri
Yorumlar
Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.