- Tarifler
- Deniz Ürünleri/Balık Tarifleri
- Fırında Sebzeli Levrek Tarifi
Tarif
Fırında Sebzeli Levrek Tarifi
Muazzam bir levrek tarifidir.
30 Dakika
1 Kişilik
Deniz Ürünleri/Balık Tarifleri
Fırın
Paylaş
- 21B
- 192
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
300 g levrek
5 adet çeri domates
5 adet arpacık soğan
10 g çiğ kaju
15 g edamame fasulyesi
10 g kuru kızılcık
3 adet dallara ayrılmış karnabahar
1 adet yeşil limon
2 adet defne yaprağı
200 ml su
15 ml sızma zeytinyağı
himalaya tuzu
Nasıl Yapılır?
- 1Temizlenmiş levreğin üzerini fotoğrafta gördüğünüz gibi bıçakla çizin ve aralarına limon dilimleri yerleştirin.
- 2Fırın kabına aktarın.
- 3Tüm malzemeyi gelişigüzel yerleştirin. Ardından suyunu ilave edin. En son rendelenmiş limon kabuğu serpin.
- 4Önceden ısıtılmış 160 dereceye ayarlı fırında, 20-25 dakika pişirin.
- 5Fırından çıkar çıkmaz üzerine az miktarda sızma zeytinyağı ve tuz gezdirin.
Püf Noktası
Ben yeşil limon kullandım, siz arzu ederseniz taze zencefil veya rendelenmiş muskatla birlikte servis edebilirsiniz.
Enerji: 633,25 kalori
Karbonhidrat: 39,5 g
Protein: 65,7 g
Yağ: 24,13 g
Lif: 10,14 g
Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!
PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!
Rafet İnce
NG Grup Gastronomi Direktörü
5.0
4 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?
Benzer Deniz Ürünleri/Balık Tarifleri
Yorumlar
Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.