- Tarifler
- Kırmızı Et Tarifleri
- Lavaşa Sarılı Dana Bonfile Tarifi
Tarif
Lavaşa Sarılı Dana Bonfile Tarifi
Ağızlara layık enfes bir tarif. Dana bonfile tarifi nasıl yapılır?
45 Dakika
1 Kişilik
Kırmızı Et Tarifleri
Fırın
Paylaş
- 13B
- 74
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
10 g maya
50 ml ılık su
150 g un
180 g dana bonfile
tuz ve karabiber
1 adet kemer patlıcan
1 adet kuru soğan
1'er adet sarı ve kırmızı biber
1 adet sarımsak
20 g taze fesleğen
1 adet kabak
20 g domates salçası
6 adet arpacık soğan
20 ml zeytinyağı
150 ml kırmızı şarap
10 g toz şeker
Üzeri için:
1 adet yumurta
Nasıl Yapılır?
- 1Lavaş Hamuru için; maya, ılık su ve unu güzelce karıştırarak yoğurun ve dinlenmeye bırakın.
- 2Bonfileyi tuz ve karabiber ile lezzetlendirin ardından kızgın bir tavada mühürleyin.
- 3Mühürlenen eti tezgah üzerine alarak soğutun ve buzdolabına kaldırın.
- 4Ayrı bir yerde patlıcan, kuru soğan, sarı ve kırmızı biber, sarımsak, jülyen kesim fesleğen, kabak ve salçadan oluşan ratatouille’ları sırasıyla soteleyin.
- 5Diğer bir sos tenceresinde arpacık soğanları bir çorba kaşığı sızma zeytinyağı ile dışı renk alana kadar kavurun. Kırmızı şarap ve bir miktar toz şeker ile pişirin.
- 6Dinlenen hamuru orta kalınlıkta açın. Buzdolabından eti alın eğer suyunu salmış ise peçete yardımı ile kurulayın ve hamurun içerisine koyarak sarın.
- 7Üzerine yumurta sürerek önceden ısıtılmış 160 derece fırında 15-20 dk arası pişirin.
- 8Servis edeceğiniz tabağa sotelenmiş sebzeleri alt kata gelecek şekilde yayın. Kenarlarına arpacık soğanları yerleştirin.
- 9Lavaş hamuruna sarılı bonfileyi fırından çıkarın ve 5 dakika kadar dinlendirin. Dilimleyerek sebzelerin üzerine gelecek şekilde yerleştirin ve servis edin.
Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!
PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!
Eyüp Kemal Sevinç
EKS Mutfak - Kurucu Şefi
5.0
2 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?
Benzer Kırmızı Et Tarifleri
Yorumlar
Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.