- Tarifler
- Kırmızı Et Tarifleri
- Erik Tavası Tarifi
Tarif
Erik Tavası Tarifi
Tam mevsiminde Erik Tavası tarifi, nasıl yapılır? Antep usulü Erik Tavası yapmanın püf noktaları nelerdir?
55 Dakika
4-6 Kişilik
Kırmızı Et Tarifleri
Fırın
Paylaş
- 15B
- 64
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
500 g kuşbaşı kuzu eti
500 g yeşil erik
1 baş taze sarımsak
4 adet arpacık soğan
2 adet yeşil (sivri) biber
2 adet kırmızı kapya biber
2 adet domates
100 ml ayçiçek yağı
60 g domates ve biber salçası
kırmızı toz biber
kimyon
tuz
karabiber
200 g kuyruk yağı
Nasıl Yapılır?
- 1Yeşil ve kırmızı biberlerin çekirdeklerini temizleyip, eşit boylarda iri iri doğrayın.
- 2Taze sarımsakları kabuklarından ayırın. Domatesleri 4 eşit parçaya bölün. Arpacık soğanları soyup ikiye bölün.
- 3Bakır bir tepsiye kuşbaşı kuzu etlerini alın. Üzerine erikleri, sarımsakları, arpacık soğanları ve doğranmış tüm sebzeleri gelişigüzel ekleyin.
- 4Ayçiçek yağı, domates salçası ve biber salçasını bir kasede karıştırdıktan sonra tepsideki etlerin üzerine dökün. Kırmızı toz biber, kimyon, tuz ve karabiberle lezzetlendirin. Baharat oranını damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz.
- 5Küpler halinde doğranmış kuyruk yağlarını tepsideki ürünlerin üzerini kapatacak şekilde serpiştirin.
- 6Son olarak tereyağı parçaları yerleştirin ve önceden ısıtılmış 200°C fırında 35 dakika kontrollü pişirin.
Püf Noktası
*Tarif videomuzu izlemeyi unutmayın!
*Üzerinin çok kızarmasını istemezseniz eğer tepsiyi yağlı kağıtla kapatın. 20 dk. kapalı olarak, 15 dk. da açık olarak pişirme işlemini gerçekleştirebilirsiniz.
Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!
PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!
Gülçin Kaya
Pınar - Demo Şefi
5.0
3 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?
Benzer Kırmızı Et Tarifleri
Yorumlar
Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.