- Tarifler
- Kırmızı Et Tarifleri
- Kuzu Tandır Tarifi
Tarif
Kuzu Tandır Tarifi
Davet sofralarında misafirlerinizin unutamayacakları muhteşem lezzet önerimiz kuzu tandır tarifi... Son derece kolay ve lezzetli lokum kıvamında kuzu tandır tarifi nasıl yapılır?
60 Dakika
4-6 Kişilik
Kırmızı Et Tarifleri
Fırın
Paylaş
- 37B
- 43
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
1 adet kuzu kol
5 adet arpacık soğan
1 adet defne yaprağı
5 g pul biber
5-6 adet tane karabiber
10 g tuz
Nasıl Yapılır?
- 1Tereyağını tavada eritin.
- 2Kuzu kolu tuzlayın. Tuzlanan eti, tavadaki yağ eridikten sonra tavaya alın.
- 3Arpacık soğanları, defne yaprağını ve tane karabiberleri tavadaki etin üzerine ekleyin.
- 4Pul biberi de ekleyip eti mühürledikten sonra malzemeleri fırın tepsisine alın.
- 5Eti pişirdiğiniz tava içine ekşi krema, su ve tereyağı ekleyerek etin sosunu hazırlayın.
- 6Hazırladığınız sosu, fırın tepsisindeki etin üzerine dökün.
- 7Önceden ısıtılmış 200°C fırında 50 dakika pişirdikten sonra dilediğiniz gibi servis edebilirsiniz.
Püf Noktası
*Kuzu kolu kemiğiyle birlikte pişirin.
Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!
PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!
Eyüp Kemal Sevinç
EKS Mutfak - Kurucu Şefi
5.0
1 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?
Benzer Kırmızı Et Tarifleri
Yorumlar
Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.