Kısık Ateş
Tarif

Kuzu Tandır Tarifi

Davet sofralarında misafirlerinizin unutamayacakları muhteşem lezzet önerimiz kuzu tandır tarifi... Son derece kolay ve lezzetli lokum kıvamında kuzu tandır tarifi nasıl yapılır?
60 Dakika
4-6 Kişilik
Kırmızı Et Tarifleri
Fırın
Paylaş
  • 37B
  • 43
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
60 g Pınar Tereyağı
Pınar
50 g Pınar Ekşi Krema
Pınar
1 adet kuzu kol
5 adet arpacık soğan
1 adet defne yaprağı
5 g pul biber
5-6 adet tane karabiber
10 g tuz

Nasıl Yapılır?

  • Tereyağını tavada eritin.
  • Kuzu kolu tuzlayın. Tuzlanan eti, tavadaki yağ eridikten sonra tavaya alın.
  • Arpacık soğanları, defne yaprağını ve tane karabiberleri tavadaki etin üzerine ekleyin.
  • Pul biberi de ekleyip eti mühürledikten sonra malzemeleri fırın tepsisine alın.
  • Eti pişirdiğiniz tava içine ekşi krema, su ve tereyağı ekleyerek etin sosunu hazırlayın.
  • Hazırladığınız sosu, fırın tepsisindeki etin üzerine dökün.
  • Önceden ısıtılmış 200°C fırında 50 dakika pişirdikten sonra dilediğiniz gibi servis edebilirsiniz.

Püf Noktası

*Kuzu kolu kemiğiyle birlikte pişirin.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!

Eyüp Kemal Sevinç
Eyüp Kemal Sevinç
EKS Mutfak - Kurucu Şefi
5.0
1 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Kırmızı Et Tarifleri

Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Kurban Eti Kavurması Tarifi
60 Dakika
6-8 Kişilik
74B Görüntüleme
Oytun Dağlı
Oytun Dağlı
BTA Yiyecek&İçecek Hizmetleri - Chef
Arnavut Ciğeri Tarifi
20 Dakika
4-6 Kişilik
404B Görüntüleme
Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Dana Fajita Tarifi
40 Dakika
4-6 Kişilik
18B Görüntüleme

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.