- Tarifler
- Kırmızı Et Tarifleri
- Arnavut Ciğeri Tarifi
Tarif
Arnavut Ciğeri Tarifi
Arnavut ciğeri, adını Osmanlı döneminde bol bol ciğer tüketen Arnavutlardan alarak Türk mutfağının en sevilen lezzetlerinden bir tanesi haline gelmiştir. Arnavut ciğeri tarifi nasıl yapılır?
20 Dakika
4-6 Kişilik
Kırmızı Et Tarifleri
Kızartma
Paylaş
- 404B
- 114
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
4 adet soğan
1 demet maydanoz
1/2 kg ciğer (koyun veya dana ciğeri)
200 g sıvı yağ
100 g un
yeteri kadar tuz
Nasıl Yapılır?
- 1Soğanı piyazlık doğrayın. Üstüne tuz serperek elinizde ovun.
- 2İnce kıyılmış maydanozla harmanlayıp geniş bir servis tabağına yerleştirin.
- 3Ciğerin üzerinden zarını çıkarıp 3-4 santim eninde küp küp doğrayın. Üzerine bol su akıtarak yıkayın ve süzgeçte süzülmeye bırakın.
- 4Geniş bir tavada yağı kızdırın. Unu biraz tuzla karıştırıp geniş bir tabağa koyun.
- 5Ciğerleri una bulayın. Fazla unlarını silkeleyerek sıkıştırmadan azar azar kızgın yağa bırakın. Harlı ateşte 1-2 dakika karıştırarak kızartın.
- 6Kızarmış ciğerleri soğanların üzerine koyun.
- 7Son olarak kızartma yağından 1 çorba kaşığı kadarını yemeğin üzerine gezdirip sıcak ya da soğuk servis yapın.
Püf Noktası
*Arnavut ciğeri yaparken kızartma süresinin kısa tutulması çok önemlidir. Bunun için kızgın yağ kullanılmalıdır; kurumasına fırsat vermeden kısa sürede ciğer tavadan alınmalıdır.
Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!
PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!
Oytun Dağlı
BTA Yiyecek&İçecek Hizmetleri - Chef
5.0
3 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?
Benzer Kırmızı Et Tarifleri
Yorumlar (4)
Şefim arnavut yaparken ciğeri doğrayıp süt yada soda içinde bekletenler oluyor ? Siz tavsiye ediyor musunuz mantığı nedir süte yatırmanın kokusu gitsin diye mi
Uzman Oytun Dağlı bu yorumu beğendi