Kısık Ateş
Tarif

Kuzu Sırtı Tarifi

Modern sunum tekniği ile enfes bir kuzu sırtı tarifi.
65 Dakika
1 Kişilik
Kırmızı Et Tarifleri
Fırın
Kuzu Sırtı Tarifi
Paylaş
  • 16B
  • 67
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
150 g kuzu sırtı
tuz ve karabiber
1 dal taze kekik
1 adet bebek enginar
Kaplama için:
5 g badem
5 g ceviz içi
5 g fındık
2 dal taze kekik
5 dal maydanoz
tuz&karabiber
20 ml zeytinyağı
10 g panko
Püre için:
50 g yer elması
20 g patates
20 ml Pınar Krema
Pınar
20 g Pınar Tereyağı
Pınar
tuz&karabiber
Enginar Cipsi için:
1 adet taze çanak enginar
Sosu için:
100 ml demi glace sos
20 ml kırmızı şarap
10 g Pınar Tereyağı
Pınar

Nasıl Yapılır?

  • Kuzu sırtının yağ ve sinirlerini temizledikten sonra tuz, karabiber ve taze kekik ile marine edin. Bir steç filme sarıp dolapta bekletin.
  • Kuzu Kaplama Harcı için: Badem, ceviz ve fındığı havanda dövün. Daha sonra taze kekik, maydanoz, tuz, karabiber, zeytinyağı ve panko ile karıştırın.
  • Karıştırdığınız harcı ilerleyen dakikalarda kuzuyu kaplamada kullanacaksınız.
  • Bebek enginarı temizleyin. Çiçek yağında konfit yöntemiyle pişirin. (Kendi yağında ve kısık ateşte uzun süre pişirmek)
  • Püre için: Yer elmasını ve patatesi soyup doğradıktan sonra haşlayın. Haşlandıktan sonra püre yapmak için ezin. Krema, tereyağı tuz ve karabiber ile karıştırarak pürenizi hazırlayın.
  • Enginar Cipsi için: Taze çanak enginarı ince olacak şekilde kesin. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine enginarları dizin. 80 derece fırında 1 saat kurutarak cips elde edin.
  • Sosu için: Dana kemiğinden hazırlanan demi glace sosu kırmızı şarap ile çektirin. Kıvam aldıktan sonra tereyağı ile sosu bağlayarak tamamlayın.
  • Kızgın bir tavada, dolapta bekleyen kuzuyu mühürleyin.
  • Mühürleme işlemi bittikten sonra cevizli fındıklı panko karışımıyla kaplayın.
  • Kaplamanın kuzuyu iyice tutması için folyo yardımı ile rulo şeklinde sarın.
  • Folyo ile sarılı olan kuzuyu 180 derece fırında 10 dk pişirin.
  • Daha sonra fotoğraftaki gibi sunuma hazırlayabilirsiniz.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!

Murat Yıldız
Murat Yıldız
Mövenpick Hotel - Executive Chef
5.0
2 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Kırmızı Et Tarifleri

Aç Gezenler
Aç Gezenler
AG Creative
Fesleğenli Bezelyeli Misket Köfte Tarifi
14B Görüntüleme
Kemal Can Yurttaş
Kemal Can Yurttaş
Chef at Aila Restaurant
Kayısı Yahnisi Tarifi
50 Dakika
4-6 Kişilik
22B Görüntüleme
Fehmi Samancı
Fehmi Samancı
Eğitmen / Danışman Şef
Yoğurtlu Şiş Kebap Tarifi
40 Dakika
1 Kişilik
25B Görüntüleme

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.