- Tarifler
- Kırmızı Et Tarifleri
- Kurban Eti Kavurması Tarifi
Kurban Eti Kavurması Tarifi
- 74B
- 76
- Kaydet
Malzeme Listesi
Nasıl Yapılır?
- 1Geniş bir tencereye ince doğranmış kuyruk yağını ekleyip kavurmaya başlayın.
- 2Yağ erimeye başladığında kuşbaşı doğranmış kuzu etlerini tencereye ekleyin. Etler suyunu çekip salana kadar yüksek ateşte kavurmaya devam edin.
- 3Daha sonra kısık ateşe alın. Üzeri kızarıp kahverengi bir görünüm alıncaya ve tamamen suyunu çekinceye kadar kapağı kapalı şekilde pişmeye bırakın. Pişme esnasında ara ara karıştırmayı ihmal etmeyin.
- 4Etler yumuşayıp piştikten sonra; tuz, karabiber, kimyon, kekik, pul biber gibi dilediğiniz baharatlarla etinizi lezzetlendirip güzelce karıştırın.
- 5Ocaktan aldığınız kavurmayı, kendi tenceresinde kapağı kapalı olarak yaklaşık 10 dakika dinlendirdikten sonra sıcak olarak servis edebilirsiniz.
Püf Noktası
Kavurma Yapmanın Püf Noktaları:
*Kavurma Kurban Etinin Neresinden Yapılır? Kavurma, koyun ve kuzu etinin but ve kol kısmından, dana etinin ise sırt ve kol-kürek kısmından hazırlanır.
*Kuyruk yağı yerine sıvı yağ kullanabilirsiniz.
*Dilerseniz kavurmanızı soğanlı da yapabilirsiniz. Soğanları etleri kavurma esnasında ekleyebilirsiniz.
*Dilerseniz baharat çeşitlerini ve seviyesini tadarak artırabilirsiniz.
*Mümkünse kurban etini 2-3 gün kadar +4°C’de dinlendirin.
*Kurban Eti Yıkanır mı? Kurban etini hemen kullanacaksanız eğer bol suda güzelce yıkayıp süzdürmeyi ihmal etmeyin.
*Tuz etin sertleşmesine sebep olduğu için tüm baharatları et piştikten sonra eklemeye özen gösterin.
Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!
PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!
Benzer Kırmızı Et Tarifleri
Yorumlar
Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.