Kısık Ateş
Tarif

Ekşili Yahni Tarifi

Kilis lezzetlerinden 'Ekşili Yahni' tarifini mutlaka deneyin, bayılacaksınız...
80 Dakika
2-4 Kişilik
Kırmızı Et Tarifleri
Tencere
Ekşili Yahni Tarifi
Paylaş
  • 14B
  • 55
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
250 g kuzu kuşbaşı
100 g pirinç
60 g zeytinyağı
125 g haşlanmış nohut
95 g domates salçası
65 g biber salçası
45 g nar ekşisi
8 g kuru nane
5 g kaya tuzu
65 g ince bulgur (köftesi için)
65 g sıcak su (köftesi için)
1 adet yumurta (köftesi için)
5 g kuru nane (köftesi için)

Nasıl Yapılır?

  • Bir tencerede zeytinyağının yarısı ile kuzu etini 10 dakika kavurun ve üzerine suyunu ve tuzunu ekleyip etinizi 1 saat kadar kaynamaya bırakın.
  • Bu esnada köftesi için tüm malzemeyi bir kapta yoğurun ve misket büyüklüğünde yuvarlayın.
  • Hazır olan köfteyi 3 dakika kaynar suda haşlayıp kenara alın.
  • Etiniz pişince bir süzgeç yardımıyla sudan alın ve elinizle didikleyin.
  • Didiklediğiniz etleri tekrar et suyuna pirinç ve nohutla beraber koyun ve pişmeye bırakın.
  • 25 dakika sonra salçaları ve nar ekşisini ilave edin.
  • Birkaç taşım kaynayınca hazırladığınız köfteleri ekleyin.
  • Ekşili yahni pişmeye devam ederken, zeytinyağında naneyi yakmadan kavurun ve tencereye ilave edin.
  • Altını kapatıp servis yapın. Afiyet olsun.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!

Oytun Dağlı
Oytun Dağlı
BTA Yiyecek&İçecek Hizmetleri - Chef
5.0
2 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Kırmızı Et Tarifleri

Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Ekşi Krema Soslu Roastbeef Tarifi
12B Görüntüleme
Murat Yıldız
Murat Yıldız
Mövenpick Hotel - Executive Chef
Modern Beyti Tarifi
60 Dakika
2 Kişilik
14B Görüntüleme
Melih Yıldırım
Melih Yıldırım
Bi Küçük Meyhane - Kurucu Şefi
Kirde Kebabı Tarifi
55 Dakika
2-4 Kişilik
30B Görüntüleme

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.