- Tarifler
- Kırmızı Et Tarifleri
- Ekşili Yahni Tarifi
Tarif
Ekşili Yahni Tarifi
Kilis lezzetlerinden 'Ekşili Yahni' tarifini mutlaka deneyin, bayılacaksınız...
80 Dakika
2-4 Kişilik
Kırmızı Et Tarifleri
Tencere
Paylaş
- 14B
- 55
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
250 g kuzu kuşbaşı
100 g pirinç
60 g zeytinyağı
125 g haşlanmış nohut
95 g domates salçası
65 g biber salçası
45 g nar ekşisi
8 g kuru nane
5 g kaya tuzu
65 g ince bulgur (köftesi için)
65 g sıcak su (köftesi için)
1 adet yumurta (köftesi için)
5 g kuru nane (köftesi için)
Nasıl Yapılır?
- 1Bir tencerede zeytinyağının yarısı ile kuzu etini 10 dakika kavurun ve üzerine suyunu ve tuzunu ekleyip etinizi 1 saat kadar kaynamaya bırakın.
- 2Bu esnada köftesi için tüm malzemeyi bir kapta yoğurun ve misket büyüklüğünde yuvarlayın.
- 3Hazır olan köfteyi 3 dakika kaynar suda haşlayıp kenara alın.
- 4Etiniz pişince bir süzgeç yardımıyla sudan alın ve elinizle didikleyin.
- 5Didiklediğiniz etleri tekrar et suyuna pirinç ve nohutla beraber koyun ve pişmeye bırakın.
- 625 dakika sonra salçaları ve nar ekşisini ilave edin.
- 7Birkaç taşım kaynayınca hazırladığınız köfteleri ekleyin.
- 8Ekşili yahni pişmeye devam ederken, zeytinyağında naneyi yakmadan kavurun ve tencereye ilave edin.
- 9Altını kapatıp servis yapın. Afiyet olsun.
Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!
PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!
Oytun Dağlı
BTA Yiyecek&İçecek Hizmetleri - Chef
5.0
2 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?
Benzer Kırmızı Et Tarifleri
Yorumlar
Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.