- Tarifler
- Kırmızı Et Tarifleri
- İslim Kebabı Tarifi
Tarif
İslim Kebabı Tarifi
Bu akşam ki iftar yemeğiniz bizden :) Görüntüsü ve tadı ile damaklarınıza fazlasıyla hitap edecek.
60 Dakika
2-4 Kişilik
Kırmızı Et Tarifleri
Fırın
Paylaş
- 22B
- 108
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
1 kg kemer patlıcan
500 g kuşbaşı et (dana bonfileden)
4 adet domates
4 adet yeşil biber
1 adet kuru soğan
70 g domates salçası
200 ml su
32 g zeytinyağı
10 g karabiber
10 g kaya tuzu
500 ml zeytinyağı (kızartmak için)
Nasıl Yapılır?
- 1Soğanla birlikte domateslerin ve biberlerin ikisini yemeklik doğrayın.
- 2Eti zeytinyağında kavurmaya başlayın ve daha sonra soğanı, tuzu, karabiberi ilave edin.
- 3Birkaç dakika sonra yemeklik doğradığınız biber ve domatesi ekleyip altını kısın ve 20 dakika kısık ateşte pişirin.
- 4Etiniz pişerken patlıcanları alacalı soyup uzun şeritler halinde doğrayın.
- 5Patlıcanları altın sarısı olana kadar zeytinyağında kızartıp bir kağıdın üzerinde yağını çektirin.
- 6Ufak bir kaseye patlıcanları artı şeklinde yayın ve hazır olan et sotenizden ortasına yerleştirip bohça şeklinde kapatın.
- 7Hazır olan kebabı bir fırın tepsisine yan yana dizin.
- 8Kalan domates ve biberleri dilimleyip bir kürdan yardımı ile islim kebaplarının üzerine tutturun.
- 9Salçayı su ile karıştırıp tuz ve karabiber ekleyin.
- 10Sosu fırın kabına döküp 180 derece ısıtılmış fırında 20 dakika pişirip servis edin.
Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!
PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!
Ömür Akkor
Yemek Araştırmacısı ve Seyyah
5.0
2 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?
Benzer Kırmızı Et Tarifleri
Yorumlar
Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.