- Tarifler
- Tatlı Tarifleri
- Şerbetli Tatlı Tarifleri
- Labneli Revani Tarifi
Tarif
Labneli Revani Tarifi
Türk mutfağının klasik tatlılarından Revani tarifine farklı bir dokunuş yaptık. Ramazan'da iftardan sonra vazgeçilmezler arasına girecektir. Labneli revani tarifi nasıl yapılır?
60 Dakika
6-8 Kişilik
Şerbetli Tatlı Tarifleri
Fırın
Paylaş
- 13B
- 58
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
4 adet yumurta
200 g toz şeker
165 g sıvı yağ
200 g irmik
280 g un
10 g kabartma tozu
1 adet limon kabuğu rendesi
üzeri için toz Hindistan cevizi
Şerbeti için:
1200 ml su
800 g toz şeker
1/2 adet limon suyu
Nasıl Yapılır?
- 1Şerbet için; bir tencerenin içine su ve toz şekeri ekleyip kaynatın daha sonra limon suyunu ilave edin ve 5 dakika daha ocakta tutun. Sonra soğumaya bırakın.
- 2Derin bir kasede yumurtaları, 200 g şekerle hacmi iki katına ulaşana kadar çırpın.
- 3Yoğurt, süt, sıvı yağ ve labneyi ekleyip çırpın. İrmiği, unu, kabartma tozunu ve limon kabuğu rendesini de ekleyin.
- 4Önceden ısıttığınız fırında 150°C'de 60-70 dakika pişirin. Bıçak batırarak içinin pişip pişmediğini kontrol edin. Biraz ılınınca dilimleyin.
- 5Soğuk şerbeti dökün. Şerbet iyice çekince hindistan cevizi ile soğuk servis edin.
Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!
PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!
Oytun Dağlı
BTA Yiyecek&İçecek Hizmetleri - Chef
0.0
0 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?