Kısık Ateş
Tarif

Kuzu Etli Meyhane Pilavı Tarifi

Kuzu Etli Meyhane Pilavı: Lokanta Usulü Lezzet! Kuzu etli meyhane pilavı, et severler için ideal bir ana yemek seçeneğidir. Hem besleyici hem de lezzetli olan bu pilav, kuzu etinin zengin aromasıyla bulgurun mükemmel uyumunu sunar. Lokanta usulü bulgur pilavı olarak da bilinen bu özel tarif, özellikle meyhane ve lokanta menülerinde sıkça yer alır. Kuzu etli meyhane pilavı tarifi nasıl yapılır? İşte adım adım bulgur pilavı tarifi ve detayları...
60 Dakika
4-6 Kişilik
Pilav ve Rissotto Tarifleri
Tencere
Kuzu Etli Meyhane Pilavı Tarifi
Paylaş
  • 2B
  • 15
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
200 g sade yağ
1 adet büyük boy kuru soğan
3 adet yeşil sivri biber
25 g biber salçası
25 g domates salçası
3 adet olgun domates
400 g haşlanmış kuzu eti
300 g pilavlık bulgur
2 litre et suyu
yeteri kadar tuz
yeteri kadar taze çekilmiş karabiber
yeteri kadar kuru nane

Nasıl Yapılır?

  • Pilavlık bulguru bir kaba alın, üzerini geçecek kadar et suyu ilave edip 1 gece bekletin.
  • Kuşbaşı doğranmış kuzu etini, üzerini geçecek kadar su ekleyerek 15-20 dakika düdüklü tencerede haşlayın. Ardından suyunu süzüp kenara ayırın. Etleri bir kaba alın.
  • Bir pilav tenceresine sade yağı alın, üzerine yemeklik doğranmış soğanları ilave edip pembeleşene kadar kavurun.
  • Soğanlar iyice yumuşayınca, doğranmış sivri biberleri ilave edip kavurmaya devam edin.
  • Biber salçası ve domates salçasını ilave edip kokusu çıkana kadar kavurun.
  • Doğranmış domatesleri, haşlanmış kuzu etini ve bulguru ekleyip güzelce karıştırın.
  • Kenara ayırdığınız et suyunu ekleyin, tuzunu ayarlayın ve bir kez karıştırın. Tencerenin kapağını kapatıp kısık ateşte pişmeye bırakın.
  • Yaklaşık 15 dakika sonra pilavın üstü göz göz olunca üzerine taze çekilmiş karabiber ve kuru nane serpin. 5 dakika daha pişirmeye devam edin.
  • Ocaktan aldıktan sonra, pilavı 15-20 dakika demlendirin. Dilerseniz kapağının altına kağıt havlu yerleştirebilirsiniz.
  • Demlenen pilavın kapağını açın, alt üst ederek güzelce karıştırın ve sıcak olarak servise sunun. Afiyet olsun!

Püf Noktası

•Pilavlık bulguru 1 gece önceden et suyunda bekletin.
•Tercihinize bağlı olarak kuru nane yerine kuru reyhan kullanabilirsiniz.
•Sarımsak eklemek isterseniz, kavrulmuş soğanlara ilave edebilirsiniz.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!

Gülçin Kaya
Gülçin Kaya
Pınar - Demo Şefi
4.8
8 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Pilav ve Rissotto Tarifleri Tarifleri

Oytun Dağlı
Oytun Dağlı
BTA Yiyecek&İçecek Hizmetleri - Chef
Patlıcanlı Bulgur Pilavı Tarifi
37B Görüntüleme
Gülçin Kaya
Gülçin Kaya
Pınar - Demo Şefi
Meyhane Pilavı Tarifi (Lokanta Usulü)
122B Görüntüleme
Oytun Dağlı
Oytun Dağlı
BTA Yiyecek&İçecek Hizmetleri - Chef
Deniz Mahsullü Risotto Tarifi
55 Dakika
2-4 Kişilik
48B Görüntüleme

Yorumlar (2)

Menekşe Yalçındağ

Ellerine sağlık şef

Uzman Gülçin Kaya bu yorumu beğendi
Gülçin Kaya
· 19.08.2024

Merhaba 😊 Tarifi denediğinizde de yorumunuzu bekliyoruz, sevgiler!