Kısık Ateş
Tarif

Deniz Mahsullü Risotto Tarifi

Güzel bir İtalyan yemeğinden herkese merhaba... İçeriğinde birçok deniz mahsulü barındıran bu risotto'ya bayılacaksınız!
55 Dakika
2-4 Kişilik
Pilav ve Rissotto Tarifleri
Tava
Deniz Mahsullü Risotto Tarifi
Paylaş
  • 51B
  • 79
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
3 adet arpacık soğan
2 diş sarımsak
65 g Pınar Tereyağı
Pınar
150 g karides
40 g vongole midye ve temizlenmiş midye
100 g kalamar
275 g risotto pirinci
100 ml fermente üzüm suyu
20 ml domates püresi
1 l sebze suyu
tuz
taze çekilmiş karabiber

Nasıl Yapılır?

  • Arpacık soğan ve sarımsakları ince ince doğrayın ve tereyağının üçte birini orta büyüklükteki bir tavada altın sarısı renk alana kadar soteleyin.
  • Karidesleri kabaca doğrayın, midye, vongole ve kalamarlar ile tavaya ekleyip 2-3 dakika pişirin.
  • Risotto pirincini ekleyin ve iyice karıştırın, 1-2 dakika sonra fermente üzüm suyu ve domates püresini ekleyip buharlaşıncaya kadar pişirin.
  • Ocağı hafif açın, fermente üzüm suyu buharlaştıktan sonra orta ateşte küçük bir kepçe sebze suyu ekleyin ve dibinin tutmaması için tahta bir kaşıkla karıştırarak pirinç suyunu çekene kadar pişirin.
  • Bu işlemi 20 dk boyunca tekrarlayın. Pirinç aldente kıvamını alana kadar sebze suyunu eklemeye ve karıştırmaya devam edin.
  • ** Risottonun toplam pişme süresi 25-35 dakika arasıdır.
  • Tavayı ocaktan alıp tuz ve karabiber ekleyin, servis yapmadan önce 3-4 dakika dinlendirin.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!

Oytun Dağlı
Oytun Dağlı
BTA Yiyecek&İçecek Hizmetleri - Chef
5.0
4 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Pilav ve Rissotto Tarifleri

Alper Tuğrul Ünlütürk
Alper Tuğrul Ünlütürk
Havuş Lokantası - Kurucu Ortağı
İç Pilav Tarifi
45 Dakika
4-6 Kişilik
54B Görüntüleme
Alper Tuğrul Ünlütürk
Alper Tuğrul Ünlütürk
Havuş Lokantası - Kurucu Ortağı
Sade Yağlı Pirinç Pilavı Tarifi
36B Görüntüleme
Fehmi Samancı
Fehmi Samancı
Eğitmen / Danışman Şef
Sade Pirinç Pilavı Tarifi
40 Dakika
4-6 Kişilik
63B Görüntüleme

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.