- Tarifler
- Pilav ve Rissotto Tarifleri
- İç Pilav Tarifi
Tarif
İç Pilav Tarifi
Tam ölçülü, bol malzemeli iç pilav tarifi nasıl yapılır? Bademli, kestaneli ve baharatlı iç pilav yapmanın püf noktaları nelerdir?
45 Dakika
4-6 Kişilik
Pilav ve Rissotto Tarifleri
Tencere
Paylaş
- 54B
- 116
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
350 g baldo pirinç
20 g çam fıstığı
30 g badem içi
25 g kabuğu soyulmuş Antep fıstığı
100 g soyulmuş kestane
20 g kuş üzümü
7-8 g toz tarçın
öğütülmüş karabiber
kaya tuzu
550-600 ml sıcak su
1/2 demet dereotu
Nasıl Yapılır?
- 1Pirinçleri sıcak ve tuzlu suda 30 dk. bekletin. Daha sonra bol su ile yıkayıp süzün.
- 2Kuş üzümlerini suda yumuşatın ve suyunu sıkın.
- 3Pilav tenceresine tereyağını koyup çam fıstıklarını ve bademleri kavurmaya başlayın.
- 4Fıstıklar hafif renk değiştirince içine pirinci, Antep fıstığını, kestaneyi, kuş üzümünü ve baharatları ekleyin. *Baharat oranını damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz.
- 5Tüm malzemeyi 5 dakika kavurduktan sonra suyunu ilave edin ve tencerenin kapağını kapatın.
- 6Kısık ateşte 10-12 dk. pişirip altını kapatın ve bu esnada ince kıyılmış dereotunu ilave edin.
- 7Üzerine kağıt havlu koyup 15 dk. demlendirdikten sonra dilediğiniz gibi servis edebilirsiniz.
Püf Noktası
*İç pilavı özellikle tandırın yanında servis edebilirsiniz.
*İç pilavı servis ederken nar taneleriyle süsleyebilirsiniz.
Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!
PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!
Alper Tuğrul Ünlütürk
Havuş Lokantası - Kurucu Ortağı
5.0
2 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?
Benzer Pilav ve Rissotto Tarifleri
Yorumlar
Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.