- Tarifler
- Pilav ve Rissotto Tarifleri
- Sebzeli Perde Pilavı Tarifi
Tarif
Sebzeli Perde Pilavı Tarifi
Dışı çıtır çıtır, içi yumuşacık sebzeli perde pilavı sizlerle... Sebzeli perde pilavı nasıl yapılır?
95 Dakika
4-6 Kişilik
Pilav ve Rissotto Tarifleri
Fırın
Paylaş
- 19B
- 126
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
30 ml zeytinyağı
1 adet havuç
1 adet kabak
1 adet dolmalık sarı biber
100 g mantar
400 g pirinç
tuz
karabiber
10 g yeni bahar
10 g tarçın
20 g dolmalık fıstık
20 g kuş üzümü
600 ml sıcak tavuk suyu
50 g bütün badem
Yufka Hamuru için:
280 g un
2 adet yumurta
75 ml sıvı yağ
Nasıl Yapılır?
- 1Pirinci ılık ve tuzlu suda 30 dk. bekletin ardından güzelce yıkayıp süzün.
- 2Bir tencerede zeytinyağını ısıtın. Üzerine küp doğranmış havuç, kabak, biber ve mantarları ekleyip kavurmaya başlayın.
- 3Kavrulan sebzelere pirinci ekleyin ve 4-5 dk. daha kavurun. Tuz, karabiber, yenibahar ve tarçınla lezzetlendirin.
- 4Ardından sıcak suda bekletilmiş kuş üzümlerini ve tavuk suyunu ilave edip kısık ateşte 10 dakika pişirin.
- 5Piştikten sonra ocaktan alıp tencerenin kapağı kapalı şekilde 20 dakika demlendirin.
- 6Yufka Hamuru için: geniş bir kapta un, yumurta ve sıvı yağı güzelce karıştırıp sert bir hamur elde edene kadar yoğurun. Streç filme sarıp 20 dakika dinlendirin.
- 7Hazırladığınız yumurtalı hamuru dört eşit parçaya böldükten sonra oklava yardımıyla fazla kalın olmayacak şekilde açın.
- 8Isıya dayanıklı porsiyonluk kapları tereyağı ile bolca yağlayın. Kenar kısımlarına kabuksuz bademleri bastırarak yerleştirin.
- 9Hamurları kenar kısımları dışarı sarkacak şekilde pişirme yapacağınız kalıpların içine oturtun. Bademlerin düşmemesine dikkat edin.
- 10Yufkanın içine birer parmak boşluk kalacak şekilde iç pilav koyun.
- 11Dışarıda kalan yufka ile üzerini kapatıp tekrar tereyağı sürün. Önceden ısıtılmış 185 derecelik fırında 45 dakika pişirin.
- 12Fırından aldıktan sonra dikkatli bir şekilde ters çevirip sıcak olarak sevdiklerinizle paylaşın.
Püf Noktası
*Perde pilavını büyük boy bir kek kalıbı ya da ısıya dayanıklı döküm tencerede hazırlayabilir, dilimleyerek servis edebilirsiniz.
Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!
PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!
Eyüp Kemal Sevinç
EKS Mutfak - Kurucu Şefi
5.0
3 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?
Benzer Pilav ve Rissotto Tarifleri
Yorumlar
Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.