- Tarifler
- Pilav ve Rissotto Tarifleri
- Patlıcanlı Bulgur Pilavı Tarifi
Tarif
Patlıcanlı Bulgur Pilavı Tarifi
Patlıcan sevenlerin yemeğe doyamayacağı bir pilav tarifi ile karşınızdayız. Hem çok pratik hem de ağzınıza layık patlıcanlı bulgur pilavı tarifi nasıl yapılır?
45 Dakika
4-6 Kişilik
Pilav ve Rissotto Tarifleri
Tencere
Paylaş
- 38B
- 108
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
1 adet iri patlıcan
30 g zeytinyağı
1 adet kuru soğan
1 adet kırmızı biber
2 diş sarımsak
20 g domates salçası
10 g biber salçası
500 g pilavlık bulgur
1 l et suyu
tuz
karabiber
Nasıl Yapılır?
- 1Patlıcanı alaca soyup küçük küpler halinde doğrayın. Kızgın yağda patlıcanları kızartın.
- 2Patlıcanlar kızarınca bir kevgirle havlu kağıt üzerine aktarın ve yağının süzülmesini sağlayın.
- 3Uzunlamasına dörde böldüğünüz kırmızı biberi doğrayın. Sarımsakları çok ince doğrayın.
- 4Tereyağının yarısını zeytinyağıyla beraber tencereye alın. Piyazlık doğranan soğanı kısık ateşte saydamlaşana kadar kavurun.
- 5Doğranmış kırmızı biberi ekleyip 2 dakika daha kavurun. Sarımsakları da ekleyip karıştırdıktan sonra salçaları ekleyin. 1 dakika kadar kısık ateşte kavurun.
- 6Üzerine sıcak et suyu ve tuzunu ekleyip kaynamaya bırakın.
- 7Kaynayan suya bulguru ilave edin ve güzelce karıştırın.
- 8Ağzı kapalı şekilde kısık ateşte suyunu çekmeye başlayınca önceden kızarttığınız patlıcanları ilave edin. Hafifçe karıştırın. Bulgur tamamen suyunu çekemeye yakın ocağı kapatın.
- 9Kalan tereyağını küçük bir tavada eritin. Köpük köpük olunca ocaktan alın ve pilavın üzerine önce karabiberi sonra da köpük köpük olan kızgın tereyağını gezdirin.
- 10Tencerenin kapağını kapatıp pilavı 10-15 dk. demlendirin. Daha sonra sıcak olarak servis yapabilirsiniz.
Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!
PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!
Oytun Dağlı
BTA Yiyecek&İçecek Hizmetleri - Chef
5.0
2 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?
Benzer Pilav ve Rissotto Tarifleri
Yorumlar
Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.