- Tarifler
- Tatlı Tarifleri
- Şerbetli Tatlı Tarifleri
- Kuru Kayısı Tatlısı Tarifi
Tarif
Kuru Kayısı Tatlısı Tarifi
Pratik tatlı tariflerinde bugün! Kayısı tatlısı tarifi nasıl yapılır?
60 Dakika
4-6 Kişilik
Şerbetli Tatlı Tarifleri
Tencere
Paylaş
- 16B
- 41
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
Nasıl Yapılır?
- 1Kayısıları üzerini örtecek kadar suya koyun. Elinizle ovalayarak tozunu kirini akıtın.
- 2Bu sudan çıkarıp 500 ml temiz içme suyuna koyun. Yarım saat bekletin.
- 3Şişen kayısıların suyunu bir tencereye alın. Üzerine toz şeker ilave edip kaynatın.
- 4Kaynayan şuruba şişen kayısıları ilave edin. Kısık ateşte, kayısılar şerbeti çekene kadar, yaklaşık 25-30 dakika pişirin.
- 5Kayısılar soğuyunca sütkrem, ceviz veya antep fıstığı ile süsleyerek servis yapın.
Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!
PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!
Oytun Dağlı
BTA Yiyecek&İçecek Hizmetleri - Chef
0.0
0 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?
Benzer Tatlı Tarifleri
Yorumlar
Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.