Kısık Ateş
Tarif

Kuru Kayısı Tatlısı Tarifi

Pratik tatlı tariflerinde bugün! Kayısı tatlısı tarifi nasıl yapılır?
60 Dakika
4-6 Kişilik
Şerbetli Tatlı Tarifleri
Tencere
Kuru Kayısı Tatlısı Tarifi
Paylaş
  • 16B
  • 41
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
250 g gün kurusu kayısı
500 ml içme suyu
210 g toz şeker
Pınar Sütkrem
Pınar
ceviz veya Antep fıstığı

Nasıl Yapılır?

  • Kayısıları üzerini örtecek kadar suya koyun. Elinizle ovalayarak tozunu kirini akıtın.
  • Bu sudan çıkarıp 500 ml temiz içme suyuna koyun. Yarım saat bekletin.
  • Şişen kayısıların suyunu bir tencereye alın. Üzerine toz şeker ilave edip kaynatın.
  • Kaynayan şuruba şişen kayısıları ilave edin. Kısık ateşte, kayısılar şerbeti çekene kadar, yaklaşık 25-30 dakika pişirin.
  • Kayısılar soğuyunca sütkrem, ceviz veya antep fıstığı ile süsleyerek servis yapın.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!

Oytun Dağlı
Oytun Dağlı
BTA Yiyecek&İçecek Hizmetleri - Chef
0.0
0 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Tatlı Tarifleri

Gülçin Kaya
Gülçin Kaya
Pınar - Demo Şefi
Sütlü Cevizli Kadayıf Tatlısı Tarifi
26B Görüntüleme
Fırında Bal Kabağı Tarifi
45 Dakika
4-6 Kişilik
29B Görüntüleme
Melih Yıldırım
Melih Yıldırım
Bi Küçük Meyhane - Kurucu Şefi
Cevizli Sütlü Kadayıf Tarifi
50 Dakika
4-6 Kişilik
26B Görüntüleme

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.