- Tarifler
- Tatlı Tarifleri
- Şerbetli Tatlı Tarifleri
- Fırında Bal Kabağı Tarifi
Tarif
Fırında Bal Kabağı Tarifi
Fırında bal kabağı tarifi nasıl yapılır? Fırında kabak tatlısı yapmanın püf noktaları nelerdir?
45 Dakika
4-6 Kişilik
Şerbetli Tatlı Tarifleri
Fırın
Paylaş
- 29B
- 35
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
1 kg kabuğu soyulmuş bal kabağı
250 g toz şeker
50 g ceviz içi
75 g tahin
Nasıl Yapılır?
- 1Kabukları soyulmuş bal kabakları dilimlere ayrılır.
- 2Fırın pişirme kabının içerisine koyulur ve üzeri toz şeker ile örtülür.
- 3Fırın kabının üzeri alüminyum folyo ile kapatılır, önceden ısıtılmış 200°C fırında 30 dakika pişirilir.
- 430 dakika sonunda alüminyum folyo alınır ve karamelize olması için üzeri açık halde 5 dakika daha fırınlanır.
- 5Fırından çıkarılan bal kabağı tatlısı soğutulur.
- 6Servis etmeden önce rendelenerek talaş haline getirilen ceviz ve tahinle süslenir.
Püf Noktası
*Bal kabaklarını dilimledikten sonra toz şeker ilave edip minimum 2-4 saat dinlendirirseniz daha lezzetli olacaktır!
Benzer Tatlı Tarifleri
Yorumlar
Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.