- Tarifler
- Tatlı Tarifleri
- Şerbetli Tatlı Tarifleri
- Cevizli Ev Sarması Tarifi
Tarif
Cevizli Ev Sarması Tarifi
Bayram sofralarının en lezzetli tatlılarından biri olan Cevizli Ev Sarması tarifi nasıl yapılır? Taze baklava yufkası ile pratik bir şekilde hazırlanan cevizli ev sarması tarifinin püf noktaları neledir?
60 Dakika
4-6 Kişilik
Şerbetli Tatlı Tarifleri
Fırın
Paylaş
- 14B
- 25
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
400 g taze baklava yufkası
250 g ceviz içi
200 g toz şeker
250 ml su
1/2 adet limon suyu
Nasıl Yapılır?
- 1Şerbeti için toz şeker ve suyu 10 dakika kaynatın, limon sıkıp birkaç dakika daha kaynatın ve ocaktan alın.
- 2İki yaprak taze baklava yufkasını üst üste koyun eritilmiş tereyağından her yerine gelecek şekilde sürün. Üzerine kıyılmış ceviz serpin. Bu işlemi iki kat olacak şekilde tekrarlayın ardından rulo halinde sıkı bir şekilde sarın.
- 3Geri kalan yufkalarınıza da aynı işlemi yapıp tepsiye dizin kalan tereyağı ile yufkaların üstünü yağlayın.
- 4Önceden ısıtılmış 170°C fırında üzeri kızarana kadar kontrollü olarak pişirin.
- 5Fırından aldıktan sonra 10 dakika soğutup şerbetleyin. Dinlenen tatlınızı dilediğiniz gibi servis edebilirsiniz.
Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!
PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!
Kısık Ateş
Moderatör
5.0
1 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?
Benzer Tatlı Tarifleri
Yorumlar
Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.