- Tarifler
- Tatlı Tarifleri
- Şerbetli Tatlı Tarifleri
- Kestane Şekeri Tarifi
Tarif
Kestane Şekeri Tarifi
Şu görüntüye bakar mısınız? 😍 Sizler de böylesine güzel kestane şekeri yapabilirsiniz. Kestane şekeri tarifi nasıl yapılır? Tam kıvamında ve tam ölçülü kestane şekeri yapmanın püf noktaları nelerdir?
150 Dakika
6-8 Kişilik
Şerbetli Tatlı Tarifleri
Tencere
Paylaş
- 242B
- 279
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
1 kg iri boy kestane
400 g toz şeker
800 ml su
10 g vanilya
3-4 damla limon suyu
Nasıl Yapılır?
- 1Kestanelerin kabuklarını çok derin olmayacak şekilde bir kaç yerinden simetrik olarak çizin ardından yıkayın. Kaynayan suda ortalama 15 dakika haşlayın. Daha sonra soğuk sudan geçirip bıçak yardımıyla kabuklarını dikkatlice soyun.
- 2Bir tencerede toz şeker, vanilya ve suyu kaynatın. İçerisine 3-4 damla limon suyu ilave edin.
- 3Kestaneleri bu şurubun içerisine atın ve kısık ateşte yaklaşık 2 saat kaynatın.
- 4Kıvam aldıktan sonra ocaktan alın, tencerenin kapağı kapalı şekilde oda sıcaklığında soğutun. Daha sonra en az 8 saat buzdolabında kendi şurubunda dinlenmesini ve şurubunu içine çekmesini sağlayın.
- 5Servis ederken ister şurubunu süzerek, isterseniz de şuruplu olarak servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!
PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!
Kısık Ateş
Moderatör
5.0
4 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?