- Tarifler
- Tatlı Tarifleri
- Şerbetli Tatlı Tarifleri
- Künefe Tarifi
Tarif
Künefe Tarifi
Antakya usulü künefe tarifi nasıl yapılır?
35 Dakika
4-6 Kişilik
Şerbetli Tatlı Tarifleri
Kısık Ateşte
Paylaş
- 780B
- 50
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
500 ml su
400 ml toz şeker
5 ml limon suyu
400 g kadayıf
250 g künefe peyniri
400 g toz Antep fıstığı
Nasıl Yapılır?
- 1Şerbeti için; bir tencerede su ve toz şekeri karıştırarak şekerin erimesini sağlayın.
- 2Şeker eriyip kaynamaya başladığında limon suyunu ilave edin.
- 3Kıvam aldığında ocaktan alıp oda sıcaklığında dinlendirin.
- 4Künefe için; bir kabın içinde kadayıfı elinizle minik parçalara ayırın.
- 5Üzerine eritilmiş tereyağını azar azar yedirerek ilave edin ve güzelce harmanlayın.
- 6Künefe peynirini ince ince dilimleyin.
- 7Tavayı yağlayın ve kadayıfların bir bölümünü tabanına elinizle çok iyi bastırarak yayın.
- 8Üzerine dilimlenmiş peynirleri dizin.
- 9Geriye kalan kadayıfları üzerini tam kapatacak şekilde yayın ve aynı şekilde yine bastırın.
- 10Ocağın altını açın. Bir tarafını kısık ateşe 5 dakika boyunca döndüre döndüre pişirin.
- 11Tencere kapağını üzerine tamamen kapatın ve tavayı ters çevirin. Kadayıfı kapağın üzerine aktarın.
- 12Tavayı tekrar yağlayın. Künefeyi tavaya dikkatli bir biçimde aktarın ve diğer tarafını da kızartın.
- 13Ilık şerbeti künefeye verin. Şerbeti çekince ocaktan alın ve tabağa aktarın.
- 14Üzerini Antep fıstığı ile süsleyerek servis edin.
Püf Noktası
*Dilerseniz künefelerinizi daha küçük boyutlardaki tavalarda hazırlayabilirsiniz. Daha küçük tavalarda pişireceğinizde üzerine aynı boyutlarda bir tabak ve kapak kapatarak çevirebilirsiniz
*Yanına kaymak ya da dondurma ile servis edebilirsiniz.
Benzer Tatlı Tarifleri
Yorumlar
Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.