- Tarifler
- Çorba Tarifleri
- Kremalı Yayla Çorbası Tarifi
Tarif
Kremalı Yayla Çorbası Tarifi
Kış aylarının vazgeçilmezi olan yayla çorbası tarifi nasıl yapılır? Kremalı yayla çorbası nasıl yapılır?
40 Dakika
2-4 Kişilik
Çorba Tarifleri
Tencere
Paylaş
- 39B
- 50
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
40 g pirinç + 1 litre su
1 adet yumurta sarısı
15 g un
Sosu için:
10 g kuru nane
5 g pul biber
yeteri kadar karabiber
yeteri kadar tuz
Nasıl Yapılır?
- 1Pirinci süzgeçte iyice yıkayın ve çorba tenceresinde 1 litre suda haşlayın.
- 2Bu işlem olurken terbiyesini hazırlayın. Terbiyesi için: oda sıcaklığındaki yumurta sarısı, yoğurt, ekşi krema ve unu güzelce çırpın.
- 3Pirinçler kaynamaya başladıktan 5 dakika sonra hazırladığınız terbiyeye çorbanın suyundan 1 bardak kadar alın ve karışımı çırpın. Ilınmış karışımı yavaşça çorba tenceresine dökün. Aynı anda kaynayana kadar karıştırmaya devam edin.
- 4Sosu için: bir tavada tereyağını kızdırıp, tüm baharatları ekleyin ve bu karışımı hazır olan çorbanın içine döküp bir taşım kaynatın.
- 5En son tuz kontrolünü yapın ve sıcak olarak servis edin.
Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!
PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!
Kısık Ateş
Moderatör
0.0
0 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?
Benzer Çorba Tarifleri
Yorumlar
Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.