Kısık Ateş
Tarif

Kremalı Yayla Çorbası Tarifi

Kış aylarının vazgeçilmezi olan yayla çorbası tarifi nasıl yapılır? Kremalı yayla çorbası nasıl yapılır?
40 Dakika
2-4 Kişilik
Çorba Tarifleri
Tencere
Kremalı Yayla Çorbası Tarifi
Paylaş
  • 39B
  • 50
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
40 g pirinç + 1 litre su
1 adet yumurta sarısı
240 g Pınar Yoğurt
Pınar
60 g Pınar Ekşi Krema
Pınar
15 g un
Sosu için:
20 g Pınar Tereyağı
Pınar
10 g kuru nane
5 g pul biber
yeteri kadar karabiber
yeteri kadar tuz

Nasıl Yapılır?

  • Pirinci süzgeçte iyice yıkayın ve çorba tenceresinde 1 litre suda haşlayın.
  • Bu işlem olurken terbiyesini hazırlayın. Terbiyesi için: oda sıcaklığındaki yumurta sarısı, yoğurt, ekşi krema ve unu güzelce çırpın.
  • Pirinçler kaynamaya başladıktan 5 dakika sonra hazırladığınız terbiyeye çorbanın suyundan 1 bardak kadar alın ve karışımı çırpın. Ilınmış karışımı yavaşça çorba tenceresine dökün. Aynı anda kaynayana kadar karıştırmaya devam edin.
  • Sosu için: bir tavada tereyağını kızdırıp, tüm baharatları ekleyin ve bu karışımı hazır olan çorbanın içine döküp bir taşım kaynatın.
  • En son tuz kontrolünü yapın ve sıcak olarak servis edin.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!

Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
0.0
0 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Çorba Tarifleri

Ömür Akkor
Ömür Akkor
Yemek Araştırmacısı ve Seyyah
Kestaneli Tarhana Çorbası Tarifi
9B Görüntüleme
Fehmi Samancı
Fehmi Samancı
Eğitmen / Danışman Şef
Sulu Köfte Tarifi
45 Dakika
2-4 Kişilik
119B Görüntüleme
Erkan Kıyıcıoğlu
Erkan Kıyıcıoğlu
Yiyecek ve İçecek Hizmetleri Öğretmeni
Soğan Çorbası Tarifi
45 Dakika
4-6 Kişilik
74B Görüntüleme

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.