Kısık Ateş
Tarif

Kremalı Baharatlı Tavuk Kanatları Tarifi

Mangal tadında bol baharatlı tavuk kanatları nasıl yapılır? Ekşi kremalı çıtır baharatlı tavuk kanatları tarifi nasıl yapılır?
30 Dakika
4-6 Kişilik
Beyaz Et/Tavuk Tarifleri
Fırın
Kremalı Baharatlı Tavuk Kanatları Tarifi
Paylaş
  • 19B
  • 149
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
500 g tavuk kanat
300 g Pınar Ekşi Krema
Pınar
40 ml zeytinyağı
7-8 dal frenk maydanozu
1 adet lime kabuğu rendesi
10 g acı toz biber
5 g sarımsak tozu
8 g tuz
1-2 tutam karabiber
Sosu için:
50 g Pınar Hardal
Pınar
2 damla sirke
tuz
karabiber
25 g bal

Nasıl Yapılır?

  • Fırını 180°C’ye ayarlayın.
  • Tavuk kanatlarının üzerine 2-3 çizik atın ve geniş bir kaba alın.
  • Üzerine ekşi krema, zeytinyağı, kıyılmış frenk maydanozu, lime kabuğu rendesi ve diğer tüm toz baharatları ekleyin. Tavuk kanatlarıyla beraber güzelce harmanlayın.
  • Daha sonra tel bir ızgaranın üzerine dizin ve fırına yerleştirin.
  • Bu esnada üzerine sürülecek sosunu hazırlayın. Bunun için hardal, sirke, bal tuz ve karabiberi karıştırarak bir sos hazırlayın.
  • Tavukların pişmesine yakın bu sosu üzerlerine sürün yaklaşık 5-6 dakika daha fırında tutun.
  • Nar gibi kızarıp pişen tavukları sıcak olarak servis edin.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!

Gülçin Kaya
Gülçin Kaya
Pınar - Demo Şefi
5.0
3 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Beyaz Et/Tavuk Tarifleri

Melih Yıldırım
Melih Yıldırım
Bi Küçük Meyhane - Kurucu Şefi
Susamlı Tavuk Kanatları Tarifi
19B Görüntüleme
Özgenur Bengisu
Özgenur Bengisu
Photographer | Food Stylist
Çıtır Nugget Tarifi
approved
50 Dakika
4-6 Kişilik
19B Görüntüleme
Eyüp Kemal Sevinç
Eyüp Kemal Sevinç
EKS Mutfak - Kurucu Şefi
Ispanaklı Tavuk Sarma Tarifi
97B Görüntüleme

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.