- Tarifler
- Beyaz Et/Tavuk Tarifleri
- Kremalı Baharatlı Tavuk Kanatları Tarifi
Tarif
Kremalı Baharatlı Tavuk Kanatları Tarifi
Mangal tadında bol baharatlı tavuk kanatları nasıl yapılır? Ekşi kremalı çıtır baharatlı tavuk kanatları tarifi nasıl yapılır?
30 Dakika
4-6 Kişilik
Beyaz Et/Tavuk Tarifleri
Fırın
Paylaş
- 19B
- 149
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
500 g tavuk kanat
40 ml zeytinyağı
7-8 dal frenk maydanozu
1 adet lime kabuğu rendesi
10 g acı toz biber
5 g sarımsak tozu
8 g tuz
1-2 tutam karabiber
Sosu için:
2 damla sirke
tuz
karabiber
25 g bal
Nasıl Yapılır?
- 1Fırını 180°C’ye ayarlayın.
- 2Tavuk kanatlarının üzerine 2-3 çizik atın ve geniş bir kaba alın.
- 3Üzerine ekşi krema, zeytinyağı, kıyılmış frenk maydanozu, lime kabuğu rendesi ve diğer tüm toz baharatları ekleyin. Tavuk kanatlarıyla beraber güzelce harmanlayın.
- 4Daha sonra tel bir ızgaranın üzerine dizin ve fırına yerleştirin.
- 5Bu esnada üzerine sürülecek sosunu hazırlayın. Bunun için hardal, sirke, bal tuz ve karabiberi karıştırarak bir sos hazırlayın.
- 6Tavukların pişmesine yakın bu sosu üzerlerine sürün yaklaşık 5-6 dakika daha fırında tutun.
- 7Nar gibi kızarıp pişen tavukları sıcak olarak servis edin.
Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!
PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!
Gülçin Kaya
Pınar - Demo Şefi
5.0
3 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?
Benzer Beyaz Et/Tavuk Tarifleri
Yorumlar
Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.