- Tarifler
- Beyaz Et/Tavuk Tarifleri
- Susamlı Tavuk Kanatları Tarifi
Tarif
Susamlı Tavuk Kanatları Tarifi
İnoksan İnosmart Fırın Ailesi’nin katkılarıyla hazırlanan Susamlı Tavuk Kanatları tarifi, nasıl yapılır? Soya soslu tavuk kanatları yapmanın tüm detaylarına videomuzdan ulaşabilirsiniz!
45 Dakika
6-8 Kişilik
Beyaz Et/Tavuk Tarifleri
Tencere, Fırın
Paylaş
- 19B
- 142
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
1 kg tavuk kanat
25 g susam
100 ml soya sosu
50 ml balzamik sirke
40 g toz şeker
3 diş sarımsak
limon suyu
70 g bal
100 ml acı biber sos
20 g taze zencefil
tuz
karabiber
15 g soğan tozu
1/4 demet taze kişniş
Nasıl Yapılır?
- 1Susamları yağsız bir tavada kavurmaya başlayın.
- 2Hafif renk alan susamların üzerine sırasıyla; soya sosu, balzamik sirke, toz şeker, rendelenmiş sarımsak, limon suyu, bal, acı biber sos, ince doğranmış zencefil, tuz, karabiber ve soğan tozunu ekleyip sürekli karıştırarak bir taşım kaynatın.
- 3Kaynayan sosa tavuk kanatlarını ilave edip 5-6 dk. kısık ateşte pişirin ve ocaktan alın.
- 4Pişen tavuk kanatlarını bir fırın tepsisine alın. Üzerine doğranmış kişniş ve dilerseniz ilave sarımsak serpin.
- 5Önceden ısıtılmış 180°C fırında 20-25 dakika kontrollü olarak pişirin.
- 6Pişen kanatları servis tabağına aldıktan sonra kavrulmuş susam ve taze kişniş yapraklarıyla süsleyerek servis edebilirsiniz.
Püf Noktası
*Tarif videomuzu izlemeyi unutmayın!
*İnoksan İnosmart Fırın Ailesi: https://www.inoksan.com/urun/10186/fbe-10t-dokunmatik-kombi-firin-elektrikli
Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!
PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!
Melih Yıldırım
Bi Küçük Meyhane - Kurucu Şefi
5.0
3 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?