Kısık Ateş
Tarif

Kolay Tiramisu Tarifi & Tiramisu Malzemeleri

Tiramisu seven herkes bu tarife bayılacak... İtalyanların yaptığına uygun, orijinal bir tat. Kremsi dokusuyla, kahve ve peynir uyumuyla aklınızı başınızdan alacak! Tiramisu tarifi nasıl yapılır, püf noktaları nelerdir?
Nasıl Yapıldığını Hemen Youtube’dan İzle!
50 Dakika
6-8 Kişilik
Tatlı Tarifleri
Karıştırma
Kolay Tiramisu Tarifi & Tiramisu Malzemeleri
Paylaş
  • 28B
  • 151
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
3 adet büyük boy yumurta sarısı
60 g toz şeker
180 g Pınar Labne
Pınar
180 g Pınar Beyaz
Pınar
4-5 damla vanilya özütü
200 ml Pınar Krema (soğuk olmalı)
Pınar
1 çimdik tuz
22-24 adet kedi dili bisküvi
250-300 ml Americano (sadece kahve)
üzeri için kakao

Nasıl Yapılır?

  • Yumurta sarıları ve toz şekeri iyice beyazlaşana kadar 5-6 dakika çırpın ve kenara alın.
  • Oda ısısında olan labne ve Pınar Beyaz’ı başka bir kapta krema gibi olana kadar çırpın. Vanilya özütünü ekleyin.
  • Başka bir kapta 200 ml soğuk kremayı ve bir çimdik tuzu çırpın, peynirler ile karıştırın.
  • Yumurta sarılı karışımı spatula ile peynirli karışıma ekleyin, yavaş yavaş spatulayla söndürmeden birleştirin.
  • Ilık Americano’yu çukur bir tabağa dökün. (isterseniz çok az şeker ekleyebilirsiniz)
  • Servis edeceğiniz kaba (ister kuplara ister borcama) kedi dillerini kahveye batırıp çıkardıktan sonra dizin.
  • Üzerine kremanın yarısını dökün. Bir sıra daha kedi dili dizip kalan kremayı üzerine dökün.
  • Hazır olan tiramisu tatlınızı 1 gece buzdolabında bekletin.
  • Servis ederken üstüne elenmiş kakao serperek, afiyetle yiyin.

Püf Noktası

*Tarif videoma, Kısık Ateş TV (YouTube) kanalından ulaşabilirsiniz.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!

Kıvırcık Şef 〡 Vildan Tünay
Kıvırcık Şef 〡 Vildan Tünay
Pasta Şefi & Dijital İçerik Üreticisi
5.0
4 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Tatlı Tarifleri

Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Profiterol Tarifi
60 Dakika
4-6 Kişilik
95B Görüntüleme
Özden Yılmaz
Özden Yılmaz
Beykent Üniversitesi Öğretim Görevlisi - Gastromedya/Gourmet&Styling Kurucu Ortağı
Tarçınlı Elma Tatlısı Tarifi
14B Görüntüleme
Ömür Akkor
Ömür Akkor
Yemek Araştırmacısı ve Seyyah
Helvai Hakani Tarifi
40 Dakika
4-6 Kişilik
100B Görüntüleme

Yorumlar (1)

Musa Alpyürek
· 28.07.2022

Pandispanya ile daha güzel oluyor tavsiye ederim 🙂

Uzman Kıvırcık Şef 〡 Vildan Tünay bu yorumu beğendi