- Tarifler
- Tatlı Tarifleri
- Mini Alman Pastası Tarifi
Tarif
Mini Alman Pastası Tarifi
Gözünüzü ve midenizi şenlendirecek mini Alman Pastası tarifi! Pastane usulü Alman pastası tarifi nasıl yapılır? Krema dolgulu Alman pastası yapmanın püf noktaları nelerdir? İşte tüm detaylarıyla Alman pastası tarifi...
60 Dakika
6-8 Kişilik
Tatlı Tarifleri
Fırın
Paylaş
- 20B
- 43
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
Hamuru için:
80 ml ılık su
2 adet yumurta
200 g toz şeker
1 paket instant maya
700 g un
Kreması için:
1 adet yumurta
16 g nişasta
9 g un
25 g toz şeker
1 paket vanilya
Nasıl Yapılır?
- 1Hamur için; derin bir kap içerisine un hariç tüm malzemeleri ekleyin ve karıştırın.
- 2Ardından unu da azar azar ekleyin ve yoğurun. Ele yapışmayan bir hamur elde edin.
- 3Hamuru 1 saat mayalandırın. Hamur mayalanırken kremasını hazırlayın.
- 4Kreması için: tencereye tereyağı ve vanilya hariç tüm malzemeleri alın. Sürekli karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocaktan alın, üzerine tereyağı ve vanilini ekleyin. Kremayı kenara alın ve soğumaya bırakın.
- 5Mayalanan hamuru 14 eşit parçaya bölün. Elinizle yuvarlayın ve fırın tepsisine dizin.
- 6Önceden ısıtılmış 170°C fırında yaklaşık 25-30 dakika pişirin. Pişen alman pastasını fırından alın ve üzerine bir bez örtüp soğumaya bırakın. Daha sonra her bir bezeyi bıçak yardımıyla ortadan ikiye kesin.
- 7Kestiğiniz iç kısımları krema ile doldurun. Üzerine dilimlenmiş çilekleri yerleştirin. Kesilen parça ile kapak yapın.
- 8Üzerine pudra şekeri serperek servis yapın.
Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!
PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!
Ömür Akkor
Yemek Araştırmacısı ve Seyyah
5.0
1 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?
Benzer Tatlı Tarifleri
Yorumlar
Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.