- Tarifler
- Tatlı Tarifleri
- Frambuaz Soslu Bavarian Tarifi
Tarif
Frambuaz Soslu Bavarian Tarifi
Frambuaz sosun bavarian kremayla eşsiz uyumu! Bavarian nasıl yapılır?
50 Dakika
4-6 Kişilik
Tatlı Tarifleri
Tencere, Karıştırma
Paylaş
- 20B
- 134
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
180 ml soğuk su
1 adet yaprak jelatin
135 g toz şeker
2 g vanilya özütü
150 g frambuaz (donuk veya taze)
25 g toz şeker
20 g mısır nişastası
2-3 damla limon suyu
Nasıl Yapılır?
- 1Orta boy sos tenceresine soğuk su ve jelatin yaprağını koyun. 10 dk. jelatinin kendi kendine erimesini bekleyin. Daha sonra üzerine toz şeker ilave edip, kısık ateşte şeker tamamen eriyene kadar ısıtın. Ocaktan alın, hızlı soğuması için kabını değiştirin ve 15 dk. buzdolabında soğutun.
- 2Bu esnada krem şantiyi hazırlayın.
- 3Buzdolabında soğuyan karışımı alın, krem şanti, ekşi krema ve vanilya özütünü ekleyip birleştirin. Birleştirme işlemini; bir spatula yardımıyla alttan üste olacak şekilde yavaş hareketlerle yapın. (fold tekniği)
- 4Servis edeceğiniz kaplara paylaştırın, en az 4 saat buzdolabında dinlendirin.
- 5Sosu için; frambuaz ve toz şekeri bir tencereye alın, meyvelerin sulanması için 10 dk. bekletin.
- 6Daha sonra kısık ateşte kıvam alana kadar ısıtın. 1 yemek kaşığı su ile mısır nişastasını açın ve frambuaz sosa karıştırarak ekleyin. Kaynamaya başladıkça sosun kıvam aldığını göreceksiniz.
- 7Üzerine 2-3 damla limon suyu ekledikten sonra ocaktan alın.
- 8Soğuyan bavarian tatlılarınızı dolaptan çıkarın, üzerine frambuaz sosu dökerek servis edin.
Püf Noktası
*Soğuk olarak servis edin.
Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!
PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!
Gülçin Kaya
Pınar - Demo Şefi
5.0
1 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?